Kuvaus

Juri Bondarev: KAKSI: ROMAANI. Suomentanut Juhani Konkka. 1967 Karisto. 219-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kaksi (1967; Dvoje 1964) on neuvostoliittolaisen Juri Bondarevin toinen romaani. Se kertoo saman perheen kohtaloista kuin hänen vuonna 1964 suomeksi ilmestynyt romaaninsa 'Unohda kuka olet'. Uuden romaanin päähenkilö on Konstantin, jonka vaimon Asjan veli Sergei ja isä joutuivat Stalinin vainokauden uhreiksi. Konstantin on opiskellut insinööriksi, mutta jättänyt lukunsa kesken ja ryhtynyt taksin-kuljettajaksi Moskovassa. Sota-ajalta Konstantinille on jäänyt "Walther"-pistooli, joka on vähällä koitua hänelle kohtalokkaaksi. Eräänä pakkasyönä ollessaan työvuorossa Konstantin joutuu nimittäin näkemään tappelun. Hän ei voi olla sivullisena puuttumatta siihen, nähdessään miten maassa makaavaa avutonta miestä potkitaan. Hän vetää pistoolinsa esiin... Romaani on erittäin kiinnostava, se tempaa lukijansa tiiviisti mukaansa. Kirjan loppu on dramaattinen. Konstantin on joutunut umpikujaan, pistooli hänen mielessään kaiken keskipisteenä ja lasta odottava Asja aavistaa pahaa tietämättä syytä – silloin neuvostoyhteiskunnassa tapahtuu suuri, ratkaiseva, koko kansaa juuria myöten kuohuttava tapahtuma – Stalinin kuolema.

"Itsenäinen jatko aikaisempaan romaaniin 'Unohda kuka olet'. Nuoren avioliiton arkea ja sopeutumisilmiöitä kuvaavan teoksensa puitteissa keskipolven neuvostoliittolaista kirjailijapolvea edustava Bondarev palaa uudelleen Stalinin loppukauden vainoihin, joiden kohteeksi saattoivat joutua varsin viattomat yksityisetkin ihmiset. ( ) Alkupuolen arkisehko kerrontatapa tihenee loppua kohti vahvasti dramaattiseksi joukkokohtausten vyöryksi." – Kerttu Manninen, Arvosteleva kirjaluettelo

Juri Bondarev (s. 1924 Omsk) on venäläinen kirjailija. Bondarev osallistui upseerina toiseen maailmansotaan. Hänestä tuli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen jäsen 1944. Hän valmistui Maxim Gorkin kirjallisesta instituutista 1951. Ensimmäisen teoksensa Juri Bondarev julkaisi 1953. Suomeksi ovat ilmestyneet Unohda kuka olet (1964), Kaksi (1967) ja Valinta (1983).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 43 vrk 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.