Kuvaus

Jussi T. Lappalainen: Yhden kortin varassa - Suomalainen vallankumous 1918

Valtion painatuskeskus 1989, kovakantinen kuvakansin, 304 sivua 

Yhden kortin varassa – Suomalainen vallankumous on kuvaus Suomen kohtalon kuukausista talvella ja keväällä 1918. Kirja on kertomus vuoden 1918 punaisesta Suomesta, sen synnystä, häviöön tuomitusta armeijasta ja syistä, jotka nostivat veljen veljeä vastaan.

Miten on mahdollista, että rauhalliset suomalaiset joutuivat katselemaan toisiaan kiväärin tähtäimen yli? Tähän kysymykseen on palattu aina uudelleen ja uudelleen, mutta yksimielisyyttä ei ole saavutettu. Taustalla olivat ensimmäinen maailmansota, Venäjän vallankumous ja Suomen sisäiset ongelmat. Pietarista kumouksen kuohut pärskähtelivät Suomen suuriruhtinaskuntaankin. Keisarikunnan alueellinen hajoaminen alkoi ja Suomi liittyi itsenäisyyteen pyrkivien alueitten joukkoon. Pian osoittautui, että maassa kilpaili kaksi valtiojärjestysmallia. Oikeiston ja vasemmiston keskuudessa syntyi aseellisia järjestöjä. Tammikuussa 1918 ne ajautuivat tuhoisaan törmäykseen, joka jakoi suomalaiset kahteen keskenään taistelevaan leiriin: punaisiin ja valkoisiin.

Tutut tekijät – Jussi T. Lappalainen, Juhani Piilonen, Osmo Rinta-Tassi ja Marja-Leena Salkola – ovat laatineet mielenkiintoisen kirjan, josta saa selkäen kokonaiskuvan tuosta noin kolmen kuukauden ajasta, joka on vaikuttanut syvästi suomalaiseen yhteiskuntaan ja Suomen historiaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 22 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 13 vrk 22 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.