Kuvaus

Matrikkelitaiteilija Justus Sarisalon (ent. Staudinger, 1902-1985) signeerattu öljyvärimaalaus ”Peltomaisema” vuodelta 1953.

***Internation buyers scroll down***

Yhdysvaltain Fitchburgista kotoisin oleva Staudingerista Sarisaloksi nimensä muuttanut taiteilija debytoi Kokkolassa vuonna 1945.

Kiinnostava henkilö, joka toimi myöskin orkesterimuusikkona. Ja siitä harvinainen taiteilija, että hänellä on oma museonsa Kannuksessa, jossa asui. Tunnustuksia piisaa muutenkin valtion taiteilijaeläkettä myöten. Yksityisnäyttelyitä oli mm. Strindbergin taidesalongissa ja Oulun taidemuseossa.

Itse teoksesta:
Hieno hämäräkuvaus. Näitä maisemia näkyy junan ikkunasta, kun ajaa Pohjanmaan peltojen halki. Tällaista valoa on vain Pohjanmaalla tiettyyn aikaan vuodesta. Kaikki sen tunnistavat, jotka ovat sen nähneet. Tässä on taiteilija ikuistanut sen.

Nimenomaan pohjalaistaiteilijanahan Sarisaloa pidettiin ja siitä kertoo Marjatta Hietaniemen hänestä kirjoittaman kirjankin nimi.

Parhaita Sarisalon teoksia mielestäni aiheensa ja toteutuksensa myötä. Tämä ei menetä kiinnostavuuttaan ajankaan myötä.

Signeerattu kuten asiaan kuuluu vuosiluvulla. Takana lappu, jossa nimi ”Peltomaisema”, joten tämä on teoksen nimi. Ollut jossain näyttelyssä numerolla 3 eli aika hyvänä Sarisalo itsekin pitänyt, jos hänen yksityisnäyttelynsä kyseessä ja jos muu jurytetty näyttely, niin korkealla ollut sielläkin.

Koko noin 35 x 48,5 cm.

Sarisalosta katso:
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/justus-sarisalo-ent-staudinger
https://www.kannus.fi/vapaa-aika/kulttuuri/galleria-justus/taidekokoelma/justus-sarisalo
https://www.kannus.fi/vapaa-aika/kulttuuri/galleria-justus

Kirjallisuutta:
Marjatta Hietaniemi: Justus Sarisalo – Pohjalaistaiteilija, Justus Sarisalon taidesäätiö, Pohjoinen, 1992.

Kunto: Normaalia kulumaa kehyksissä. Isompi näkyy tuossa alhaalla oikealla. Alkuperäiset, mielestäni hyvät kehykset kuitenkin. Yksi painauma kankaassa. Ei kylläkään haittaa. Teos mielestäni hyvä kunnoltaan ikä huomioiden.

Postikulut ostajalle. Tai sitten nouto.

Matkahuollon huutopakettina hintaan 7,95 euroa. Ja mahdollista valita myös lisäpalveluita lisämaksusta lähetykselle. Ostajan laskuun. Ostajan valitsemalla tavalla lähetetään. Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että tavara ei ole uutta, vaan vanhaa, joten pientä kulumaa voi tuotteessa olla ja huutaessasi hyväksyt tämän. Olen yrittänyt listata puutteet tässä mahdollisimman rehellisesti ja totuudenmukaisesti.

Katso kuvat!

Taide on hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos tekijän töitä on myyty jo yli 100 vuotta, luulisi arvon säilyvän. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun ja samalla nauttimaan hienoista teoksista. Etsi omat suosikkisi!

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä paljon klassikkotavaraa ja muutakin taidetta. Useampia teoksia muiltakin matrikkelitaiteilijoilta.

INTERNATIONAL BUYERS:
This is an oil painting by American born Finnish artist Justus Sarisalo (former Staudinger, 1902-1985). Sarisalo was born in Fitchburg, USA, but lived and painted in Finland. Painting is signed and dated 1953. International shipping possible, but postage will be added and buyer pays all costs. If you want this item to be sended, the risk is yours. I can't take the blame for the post office possibly losing it or breaking it. Only paying option for internationational buyers is bank transfer to my Finnish account. Check it out: https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_transfer

NOTE: I WILL NOT SHIP TO RUSSIA.

© Myynti-ilmoituksissani julkaistun tekstin kopiointi ja julkaiseminen ilman lupaa tekijänoikeuslainsäädännön nojalla kielletty. Kirjoittamieni teos- ja taiteilija-analyysien varastaminen on rikos.

Hakusanoja: Justus Sarisalo, Staudinger, matrikkeli, matrikkelitaiteilja, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, signeerattu, signeeraus, öljyvärimaalaus, öljyväri, maalaus, peltomaisema, lakeus, lakeusmaisema, maisema, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaan rata, juna, rautatiet, rautatie, pohjalaistaiteilija, kuvataide, taide, agraari, Suomi, suomalainen, teos, taulu, vanha, antiikki, antiikkitaulu, vintage, Amerikka, amerikkalainen, amerikansuomalainen, amerikansuomalaiset, suomenamerikkalainen, suomenamerikkalaiset, siirtolaisuus, Yhdysvallat, jenkki, 1950-luku, 1950-luvun, 50-luku, 50-luvun, fitari, 1953, Kannus, Galleria Justus.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 8 vrk 8 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

400 € Sulkeutuu 8 vrk 8 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.