Kuvaus

Vanha lennäkki.  Rehtori K. H. Kahelin'in oppilaille,  jotka päästyään Jyväskylän lukiosta ylioppilaiksi ovat ottaneet osaa hänelle annettuun muistolahjaan. Ensin kaksi sivua kertomusta siitä, miten toimikunta on valittu hoitamaan asiaa ja miten on toimittu. Päätettiin nimittäin, että jokainen rehtori K. H. Kahelin'in opettamana ylioppilaaksi päässyt entinen oppilas toimittaa valokuvansa ja nimikirjoituksensa tätä varten hankittavaan albumiin. :) Lisäksi lähes neljä sivua nimiä (ja nykyinen asema tietysti...) niistä henkilöistä, jotka ovat lahjaan osallistuneet. (Sivuja ei ole kaikkia leikattu auki, kaksi on kiinni toisissaan ilmeisesti siksi, ettei lennäkkiä tarvitsisi erikseen nitoa tms.). Nimet aakkostettu vuosilukujen perusteella. Vuodet (ylioppilaaksi pääsemisvuosi) 1865 - 1900. Takasivulla vielä erittäin asiallinen ja tarkka selvitys varojen käytöstä (mm. albumiin painettu omistus, postinlähetyskustannukset, sekalaisia menoja ja vieläpä on pudotettu kirkkohaaviinkin jotakin). Nimilista sekä ammatit / asemat ja virkanimikkeet ainakin vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta. :)

Koko 18,3 cm x 27,8 cm, 8 sivua, erittäin ohutta materiaalia. Painettu Jyväskylässä, Jyväskylän Kirjapainossa 1900. Säilytetty taitettuna siten kuin se on kirjekuoressakin ollut (kuori ei enää tallella). Taitoskohtaan hiutunut pieni reikä ja samassa kohdassa sivussa myös n. 0,5 cm ratkeama. Otettu huomioon hinnassa. Muutoin  siisti, ei likaa eikä nuhrua.

Asiasanoja: Keski-Suomi, Jyväskylä, lukio, paikallishistoria, koulutus, ylioppilaat, 1800-luku, 1900-luku, kehitys, ammatit, asema, nimike, virka, rehtori, arvostus, koulutushistoria, muisto, oppilaat, toimikunta, valokuvat,

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 54 vrk 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.