Kuvaus

k, Arnost Lustig: Rukous Katarzyna Horowitzille (1. painos)

Modlitba pro Katerinu Horovitzovou / Arnost Lustig : Lue kirjalijan esittely julkaisijan sivuilta

Tämä aiemmin -suomentamaton keskitysleirikuvausten -klassikko esittelee Katarzyna Horowitzin, "sata-kertaisesti rohkean, satakertaisesti hyvän, tuhatkertaisesti oikeudenmukaisen, tuhatkertaisesti kauniin".

Puolalainen Katarzyna astuu junasta keskitysleirin rampille. Hän on perheineen matkalla kohti tuhoa. Katarzynan poimii kaasukammioon taivaltavasta ihmislaumasta Italiassa vangittujen amerikanjuutalaisten puhemies. Ryhmä varakkaita miehiä amerikkalaisine passeineen yrittää vaihtokauppaa: natsit ovat luvanneet vaihtaa heidät omiin sotavankeihinsa.

Vaihto ei kuitenkaan onnistu odotetusti, on ilmennyt ongelmia...

Romaanin piinaava, asteittain kohoava tuhon odotus kantaa kerrontaa alusta loppuun saakka. Lukukokemuksena se on suorastaan fyysinen, lähinnä Dostojevskin Idioottiin verrattava. Arnost Lustigin kuvaamana Katarzynan kohtalosta kasvaa luja ja kirkas kuva ihmisen voimasta ylitsepääsemättömien vaikeuksien edessä sekä vaativa, mutta unohtumaton puheenvuoro inhimillisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kirjailija Arnost Lustig (s. 1926 Prahassa) on elävä legenda. Juutalaisvainojen aikaan hän pelastui Auschwitzista ja onnitui pakenemaan Dachaun leirille matkaavasta junasta. Kuukausia kestänyt pakomatka johti lopulta Prahaan, jossa Lustig liittyi vastarintaliikkeeseen. Hän on tehnyt ja elänyt kaiken sen, josta toista maailmansotaa kuvaavat elokuvat näyttävät vain pintaa.

suomentanut Nina Saikkonen
ISBN 952-471-774-3
Like 2006
Keuruu : Otavan Kirjapaino, 2006
174 sivua : 21 cm

historialliset romaanit / juutalaisvainot / toinen maailmansota

holokausti joukkotuho juutalaiset Puola nöyryytys vangit kapinointi keskitysleirit

Uudenveroinen kovakantinen kirja. Ei merkintöjä tai taittuneita sivuja. Päällyspaperit muuten ehjät ja siistit, mutta takakannen liepeessä juuri taitoksen kohdalla on kaksi repeämää, jotka kyllä saa teippaamalla erittäin siististikin suljetuksi.

Painoa 269 grammaa. Mahdollinen postitus halvimmillaan heikosti suojattuna pienessä Helposti-kuoressa

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 116 vrk 22 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,40 € Sulkeutuu 116 vrk 22 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.