Kuvaus

k, Mauri Sariola: Maailman pitkä sivu

”Syö säästäen, sammakko, savea, sillä maailman sivu on pitkä”, sanotaan sananparressa.

Mauri Sariolan uuden romaanin sankari Arvi Laanila on nuori paperi-insinööri, joka lähtee maailmalle koettelemaan siipiään. Hän saa yllättäen vastuunalaisen ja vaikean tehtävän: hän joutuu sivusta valvomaan, että suomalaisen paperikoneen asennus Englannissa tapahtuu kunnolla. Asennusryhmän johtaja, insinööri Vuotso haistaa kuitenkin palaneen käryä, ja miesten välit kärjistyvät uhkaavasti työn lähestyessä loppuaan.

Tilanne ratkeaa monen jännittävän tapahtuman jälkeen, ja Laanila saa uuden tehtävän: hänen on itse huolehdittava vastaavanlaisesta tehtävästä Turkissa ja hän joutuu toden teolla katsomaan vaikeuksia silmiin. Mauri Sariola hallitsee vaivatta uuden aihepiirinsä, hän kertoo samalla kertaa jäntevästi ja rennosti miehistä, joiden hermot vastuullinen työ ja pitkäaikainen oleskelu vieraalla maaperällä on kiristänyt räjähdyspisteeseen. Tapahtumien latautuneen rytmin katkaisevat luontevasti Laanilan lomamatkat Mallorcalle ja Prinssisaarille, etelän häikäiseville turistiseuduille, joiden elämänsyke on yhtä kiihkeää, mutta laadultaan toisenlaista.

Gummerus Jyväskylä 1961, 1. painos
278 s.
ISBN - (sid.)

psykologiset romaanit - miehen asema - insinöörit - Suomi - 1960-luku

Kohtuusiisti ja kohtuu-/hyväkuntoinen kovakantinen kirja. Sisäkannessa/-lehdellä nimimerkintä. Ei muita merkintöjä tai taittuneita sivuja. Päällyspaperissa on kuluneisuutta ja repeilyä, Kirjan selkämys on huomattavan vino.

Painoa 527 grammaa. Mahdollinen postitus halvimmillaan kohtuuhyvin suojattuna XXS-pakettina

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 78 vrk 6 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1,40 € Sulkeutuu 78 vrk 6 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.