Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

k, Tsingiz Aitmatov: Mestauslava

Hannu Marttila kirjoitti HS:ssa 10.6.2008 kirjailija Tšingiz Aitmatovin (28.12.1928 - 10.06.2008) muistokirjoituksen. Alla jotain keskeistä ....

Aitmatovin elämää muovasi alusta saakka suhde vallanpitäjiin, suosion ja epäsuosion vaihtelu ja valintojen arvaamattomuus. Hänen isänsä oli huomattava kirgisialainen kommunistijohtaja. Perhe muutti vallan keskukseen Moskovaan, mutta isä teloitettiin jo vuoden 1938 puhdistuksissa. Hänen ruumiinsa löydettiin 60 vuotta myöhemmin joukkohaudasta Kirgisiassa.

Aitmatovin vaikuttavimpana teoksena on jäänyt mieleen 1970 (suomeksi 1972) julkaistu Valkoinen laiva. Sen ilmestyminen sai neuvostolehdistössä aikaan myrskyn. Konservatiivit syyttivät nykyaikaan sijoittuvassa kertomuksessa kuvattua absoluuttista pahuutta ja sen aiheuttamaa seitsenvuotiaan pojan itsemurhaa neuvostokirjallisuuteen sopimattoman pessimistiseksi. Aihe oli erityisen tabu vuotta aiemmin Prahassa tapahtuneen Jan Palachin polttoitsemurhan vuoksi.

Perestroikan alkaessa Aitmatov julkaisi laajan Mestauslava-romaanin, myyttejä vyöryttävän moraliteetin, jossa Jeesus kohtaa Stalinin, huumekuriirit pentujaan imettävän naarassuden, näköalojen rohkeus sanonnan kaoottisuuden. Aitmatovin julkaiseminen Suomessa loppui 1990-luvun alussa.

Plaha , kirjoittajan esittely wikissä

ven. alkuteoksesta suom. Ulla-Liisa Heino
ISBN 951-615-384-4 sidottu
SN-kirjat 1986
Gummerus 1986
399 sivua

romaanit romaner

Siisti ja hyväkuntoinen kovakantinen kirja. Sisäkannessa/-lehdellä pari merkintää ja eräällä myöh. sivulla yksi merkintä. Ei muita lisämerkintöjä tai taittuneita sivuja. Päällyspapereissa huomattavaa repeilyä ja kulumaa

Painoa 518 grammaa. Mahdollinen postitus halvimmillaan hyvin suojattuna Smartpost-pakettina, jolloin samaan pakettiin mahtuu paljon muutakin samoilla lähetyskuluilla.

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2,52 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 2.6.2024 20:24
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.