Kuvaus

Kabuli kuhisee elämää, vaikka sota on runnellut näitä kulmia 25 vuotta lähes yhtäjaksoisesti. Taksikuski Khaled kurvailee aasien (pitkäkorvaisten sekä ihmisenoloisten), tankkien ja kaiken mahdollisen
inhimillisen ruuhkassa. Kyytiin nousee nainen sinisessä, koko kasvot peittävässä burkhassa, sylissään puolivuotias kapaloihin kääritty vauva. Kyydin lopuksi nainen maksaa ja katoaa vilinään. Uusi asiakas tulee takapenkille ja löytää sieltä vauvan.

Pariisilaistuneen ohjaaja Akramin mukaan Kabulissa on sodan jäljiltä yli 50 000 katulasta ja vähintään yhtä monta kertomisen arvoista tarinaa. Khaled etsii ratkaisua yllättävään tilanteeseen. Käänteet antavat Akramille herkullisen tilaisuuden leikata eläviä viipaleita Kabulista. Nimekäs ranskalainen kuvausryhmä edustaa alan huippua, mutta tekniikka on etäännytetty. Kaupunki ja ihmiset saavat pääosan.

Luis Buñuelin käsikirjoittajana legendaksi noussut Jean-Claude Carrière hioi tarinaa Akramin apuna. Traagisen ja koomisen tasapainottamisessa haettiin Chaplinin Pojan henkeä. Naisten jättäminen ilman nimeä on hyvin tietoinenvalinta. Heidän identiteettinsä on Afganistanissa aina suhteellista, nainen on aina ensisijaisesti jonkun vaimo, äiti, tytär tai leski. Koskettava elokuva sai hyvän vastaanoton viime syksynä Venetsian ja Toronton festivaaleilla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 71 vrk 5 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 71 vrk 5 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.