Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

[AC1215]

Kuvanmukakainen, HYVÄSSÄ iskussa oleva, kerran luettu, kovakantinen painos  Historian / Lähi-idän kriisien / Saddam Husseinin / Diktaattorien yms.. diggareille.
 

Zainab Slabi ja Laurie Becklund: KAHDEN MAAILMAN VÄLISSÄ - Saddamin varjosta vapauteen

Väkevä muotokuva tavallisesta irakilaisesta perheestä, joka joutuu tahtomattaan keskelle Saddam Husseinin maailmaa ja jonka täytyy asua palatsin alueella järkyttävässä paikassa, jossa synkät salaisuudet nousevat esille kerta toisensa jälkeen. Löydettyään rohkeuden paeta ja taistella järjestetyssä avioliitossa häneen kohdistunutta vainoa vastaan Zainabin onnistuu rakentaa itselleen uusi elämä, jossa hän omistautuu naisuhrien auttamiselle maailmanlaajuisesti. Mukaansatempaava kirja kertoo Zainabin innoittavan tarinan, jossa yhdistyvät pelko, humaanisuus ja henkilökohtainen voima.

----------------------------------------------

Irakilainen Zainab Salbi on elänyt lapsuutensa materiaalisesti etuoikeutetussa asemassa perheessä, joka kuuluu Saddam Husseinin lähipiiriin. Hänen isänsä on presidentin lentäjä ja sitä kautta koko perhe on erityisasemassa. Näennäisesti hyvällä asemalla on kuitenkin kääntöpuolensa: elämä diktaattorin läheisyydessä vaatii veronsa, ja presidentin vastenmieliset ja oudotkin päähänpistot ja mieltymykset on hyväksyttävä.Saddamin julkinen arvostelu on jyrkästi kielletty ja perhe elää monien muiden irakilaisten tapaan jatkuvan pelon alla, joka koettelee kovalla kädellä henkistä kestävyyttä. Kirja seuraa Irakin ja perheen tapahtumia 1970-luvulta 1990-luvun alkuvuosiin saakka.

Kirjan nimi Kahden maailman välissä - Saddamin varjosta vapauteen kertoo jotakin olennaista Salbin perheen dilemmasta: Saddamin henkilökunta pitää perhettä muita alempiarvoisempina ja joukkoonsa kuulumattomana, kun taas tavalliset irakilaiset pitävät Salbin perhettä vähän pelottavanakin heidän asemansa vuoksi. Lisäksi perhe kuuluu Saddamin vainoamiin shiialaisiin, joiden on peitettävä uskonnollinen vakaumuksensa. Salbi pakenee ahdistavia oloja Yhdysvaltoihin järjestyn avioliiton turvin, mutta liitto päättyy nopeasti miehen väkivaltaisuuteen. Yhdysvallat tarjoaa Salbille kuitenkin turvasataman, josta käsin hänen on mahdollista alkaa rakentaa elämäänsä uudelta pohjalta. Hän alkaa työstää omia traumojaan auttamalla muita sodan kauhuja kokeneita tyttöjä ja naisia.

Joskus muistelmia kuvataan mielestäni tarpeettomastikin adjektiivilla väkevä, mutta tämä teos on ansainnut tulla kuvatuksi tuolla sanalla. Kirjaa lukiessa en voinut välttyä voimakkaalta pahan olon tunteelta: miten paljon vääryyttä, pahuutta ja epäoikeudenmukaisuutta tähän maailmaan mahtuu? Kuinka yksi ihminen voi diktaattorimaisilla otteillaan hallita niin voimakkaasti koko maata? Luulen tämän kirjan antavan äänen paitsi Irakin, myös muiden sotatoimialueiden naisten uskomattomille kohtaloille.

1. painos

Suomentanut Jaana Ryynänen

Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2006

VOITTOHUUTO ja PK. 3.05e ->  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.   

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. En ole ennustaja, enkä ole Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6,95 €
Ilmoitus on sulkeutunut 12.12.2017 11:00

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.