Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kahlil Gibran: SÄRKYNEET SIIVET. Englanninnoksesta suomentanut Kaarina Syrjä. 1973 Karisto (toinen painos). 114-sivuinen sidottu (kangaskantinen) kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintojä.

Särkyneet siivet (1972; Broken wings: A Novel 1998; Al-Ajniha al-Mutakassira 1912) on toinen suomennettu Kahlil Gibranin teos. Pienoisromaani on surullisen kaunis runoelma kahdesta ihmisestä ja heidän täyttymättömästä rakkaudestaan. Tapahtumas sijoittuvat Beirutiin. Kirjan esipuheessa Gibran kertoo mm. "Olin kahdeksantoistavuotias, kun rakkaus avasi silmäni taikasäteillään ja kosketti ensimmäisen kerran tulisilla sormillaan, ja Selma Karamy oli ensimmäinen nainen, joka herätti sieluni kauneudellaan ja johdatti minut ylevien tunteiden puutarhaan, missä päivät olivat unien kaltaisia ja yöt kuin häät. (...) Olin kokonaan syventynyt ajatteluun ja mietiskelyyn yrittäen ymmärtää luonnon tarkoitusta ja kirjojen ja pyhien kirjoitusten sanomaa, kunnes kuulin rakkauden kuiskaavan korviini Selman huulilta. (...)" Ensimmäisen merkittävän kaunokirjallisen teoksensa Gibran omisti muusalleen ja uskotulleen M.E.H.:lle, May Elizabeth Haskelille. Tämä tyttökoulun opettaja ja omistaja perehdytti Gibranin amerikkalaiseen elämänmuotoon, toimi hänen opastajanaan, kirjeenvaihtotoverina ja rahoittajana. Lisäksi hän hioi Gibranin englannin kieltä, jota tämä vähitellen ryhtyi käyttämään arabian sijasta.
"Kaiken kauniin ja suuren tässä maailmassa on luonut pelkkä ajatus tai tunne ihmisen sisimmässä."

 

2. Kahlil Gibran: PROFEETTA. Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut Annikki Setälä. 1987 Karisto, Pokkaristo (14. painos). 77-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, kannen sisäpuolella lyijykynällä tehdyt merkinnät (voi pyyhkiä pois jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Profeetta (1968; The Prophet 1923) on Kahlil Gibranin tunnetuin teos. Hän aloitti sen kirjoittamisen vuonna 1912 ja valmisteli sitä toistakymmentä vuotta. Almustafa, valittu ja oman aikansa päivänkoitto, on odottanut kaksitoista vuotta Orphalesen kaupungissa laivaa, jonka määrä on noutaa hänet synnyinsaarelleen. Lähdön hetken koittaessa hän puhuu kaupungin asukkaille vastaten hänen kysymyksiinsä, opettaen heitä ja antaen heille osan totuudestaan ja henkisen testamenttinsa, että he vuorostaan voisivat antaa sen perinnöksi lapsilleen. Profeetta on meidän päiviemme kuuluisin mietelmäkirja. Sen ajattomat opetukset, sen viisaus ja syvällisyys koskettavat ihmisen sisintä, sen runollisuus kaunistaa elämän.

" ... teos on maailmankirjallisuuden runollisimpia ihmiselämän, sielun ja ikuisuuden ylistyksiä. Se on hohtaviksi helmiksi tiivistynyttä opastusta lukuisille elämänalueille, kuten rakkaus, avioliitto, lapset, vapaus, järki ja intohimot, ystävyys, rukous, hyvä ja paha jne. (...) Profeetta kutsuu kuulemaan puhettaan hiljaa ja hitaasti ja avautuen. (...)" – Heikki Juutilainen

Khalil Gibran (1883 Besharri – 1931 New York) oli libanonilainen runoilija ja taiteilija. Hän muutti äitinsä ja sisarustensa kanssa 1895 Bostoniin Yhdysvaltoihin, mutta parin kolmen vuoden kuluttua äiti lähetti hänet takaisin Libanoniin, missä hän suoritti tutkintonsa kuuluisassa "Viisasten koulussa" Beirutissa. Matkusteltuaan ristiin rastiin Libanonissa ja Syyriassa , missä hän tutustui vanhoihin muistomerkkeihin ja raunioihin, hän matkusti takaisin Yhdysvaltoihin palaamatta enää koskaan kotimaahansa. Kahlil Gibran kirjoitti ensimmäiset kirjansa arabiaksi, mutta vuodesta 1918 alkaen hän kirjoitti englanniksi.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 h 47 min 13 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 7 h 47 min 13 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.