Kuvaus

Ajatis 2007 Kovakansi

Ei merkintöjä, lukematon kirja

1.painos

Sata vuotta syntymänsä jälkeen Tauno Palo on edelleen Suomen kaikkien aikojen suosituin näyttelijä. Hänen tähteytensä on yksi Suomen kulttuurielämän peruskivistä.

Vuonna 1908 syntynyt Tauno Palo muistetaan parhaiten valkokankaiden hurmurina, supisuomalaisena vastineena amerikkalaisille Hollywood-tähdille. Ja totta onkin, että näyttelijän taidoissa, karismassa ja komeudessa Palo veti varmasti vertoja aikakautensa kansainvälisille näyttelijäsuuruuksille. Mutta Tauno Palon elokuvatähteyden taakse kätkeytyy myös menestyksekäs laulajan ura 1930- ja 1940-luvulla ja hieno teatterikarriääri. Yksityiselämässä hän näyttelijäperheen vanhimpana kantoi huolta läheisten toimeentulosta ja eli kuluttavaa taiteilijanelämää ja anteliaan luonteen sävyttämää arkea suomalaisen kulttuurin keskiössä.

Palon värikästä ja monisärmäistä uraa ja elämää ovat seuranneet näihin päiviin saakka toinen toistaan huikeammat tarinat. Petri Nevalainen piirtää muotokuvan tästä elämästä nauttineesta tähdestä laajan haastattelumateriaalin, arkistolöytöjen ja työnäytteiden avulla. Laaja kuvaliite täydentää tämän sankarinäyttelijän elämäntarinaa. Nevalainen pureutuu myös Palon satoihin elokuva- ja teatterirooleihin ja kulkee hänen jalanjäljissään näyttämöillä ja kuvauspaikoilla.

301 sivua + Kuvaliite

Hakusanoja: Elämäkerta

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 57 vrk 8 h 2 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 57 vrk 8 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.