Kuvaus

Kamelin olen tuonut Tunisiasta yli 30 v sitten, koska oli vielä Suomen markka-valuutta aika.  Kameli eli autiomaan laiva on 7cm korkea, pituus 10,5cm ja painaa 222g. Taiteilija on saanut tehtyä kamelin luurankomaiseksi ja satula vain odottaa, että joku istahtaisi matkustamaan ja keinumaan läpi autiomaan, jolloin kaukana horisontissa vain hiekka ja taivas yhtyvät, muuta ei ole näkyvissä viikkokausiin.   

Arabit olivat nomadi kansaa, kansa ilman vakituista olinpaikkaa ja  elettiin teltoissa jne.. Koko Välimeren itäinen alue on samaa "veren perintöä" ja vaikka arabiaa puhutaan hieman eri murteilla eri alueilla, on maailman katsontakanta melko homogeeninen heillä kaikilla. 

Arabeiksi sanotaan isoja kansoja, Saudi Arabiasta aina Marokkoon asti. Sitävastoin nykyisen IRAN maan ihmiset eivät ole arabeja, vaan muinaisen Persian asukkaita, aivan eri porukkaa, he ovat huomattavan älykästä ja pätevää. Persia ja Kaksoisvirran maiden kansat rakensivat kaupunkeja, palatseja, oli ehkäpä jo alkoholi huume tarjontaa ja kauniita viihdyttäjiä....

Myöskään ei arabien älykkyydessä ole mitään vikaa, he osasivat nyhtää kunnon hinnan raakaöljystä ja rikastuivat, siksi piti rakentaa autiomaan laidalle pilvenpiirtäjiä ja jopa keinolumi laskettelukeskuksia. 

Joku toinen olisi ehkä mieluimmin kuin pröystäillyt huippumoderneilla rakennuksilla , rakentanut kokoonpano tehtaita Kiinan / Aasian tyyliin ja työllistänyt miljoonia köyhiä....tavarat olisivat olleet Made in UAE , eikä Viet-Nam tms.. sillä Arabian lähialueilla on halpaa ihmistyövoimaa tarjolla. Kaikkialla juoksee vielä tänään kameleita !

Muinaisena aikana vuosina n. 1500- 1850 kuljetettiin myös orjia sidottuina kamelin takana olevaan nuppiin , he olivat hyvää kauppatavaraa ja arabit rikastuivat...kamelin piti olla hyvä, parempi kuin orja.   Arabikauppias, jolla oli orjien joukossa vaalea nainen tai lapsi saattoi saada moninkertaisen hinnan tavalliseen tummapäiseen orjan hintaan verrattuna. Rasismia se ei ollut, vaikka erilaiset rodunpiirtteet toivat enemmän rahaa....vaalea blondi germaani nainen oli jymypaukku omistajalle, siitä sai hyvät rahat... 

Orjuutta viimeiset 2000 -4000  vuotta ?  Sadattuhannet ihmiset ovat kokeneet elämässään sen kohtalon, että heidät on juksattu kylään juhliin ja huumattu .....aamulla kun  he ovat heränneet ja huomanneet olevansa kahleissa.  Heidät on kuljetettu laivan ruumaan, vankkureihin, sitte tulee esiin liikemies, joka ilmoitaa ostaneensa heidät ja he ovat nyt  orjakauppiaan omaisuutta ja "hyvästi vapaus ja rakkaat ystävät ja läheiset ".

  Orjuutettu ihminen oli ilman oikeuksia ja hänen omistaja sai tehdä omalle orjalleen ihan mitä lystäsi....vaikka tappaa janoon tai nälkään, kyllä kuuliaisuus saatiin aikaan. Moni saattoi tehdä itsemurhan. 

Pelkästään Amerikkaan vietiin Afrikan mustia monta miljoonaa orjiksi ja heidän vangitsemisen ja kuljetuksen satamaan  hoitivat arabit.    Arabit myivät orja-vangit sitten satamaan tulleelle laivalle rahdiksi..  Kuljetuksesta yli Atlantin taas vastasivat Britit ja Espanja,  Portugal ihmiset, toki myös hollantilaiset eivät halunneet olla pois lihavista kaupoista, jossa rahaa virtasi. Britannia kruunu osti lopulta yksinoikeuden orjakauppaan.

Orjista vain alle 5% meni nykyisen USA:n alueelle,  ylivoimaisesti suurin orjista kuljetettiin Etelä-ja Väli Amerikkaan, eli 95% ja siksi on Väli-ja Etelä-Amerikan väestö yhä aika tummaihoista ja mitä suurinmassa määrin mustien Afrikka orjien jälkeläisiä. 

1 kpl DE14DZ408 Kameli matkamuisto Tunisiasta, jotain kovaa massaa, osoittain kovaksi kuivunutta mutta on ehjä. Nyt vaan halvalla, erikoinen. Henkilö, joka pitää ja arvostaa arabeja ja sitä kulttuuria, saattaa kiinnostua tästä, sillä kaunis kameli pienoismalli nostaa arabin mielialaa korkealle.... 

Saattaisi olla hyvä lahja jollekin, joka pitää arabi muslimi Islam kulttuurista ?
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 28 vrk 19 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,98 € Sulkeutuu 28 vrk 19 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.