Kuvaus

Liki jokainen valokuvaaja ja alan specialisti osaa näyttää tarvittaessa jonkun bakeliitti kameran....miksi juuri bakeliitti? Koska vuonna 1905 keksi belgialainen kemisti ensinmäisen täyssynteettisen materiaalin; bakeliitin. Hänen nimi oli Mr. Leo Hendrik Baekeland ( 1863-1944 ) ja hänen sukunimestä muodostui sana " Bakeliitti".   Materiaali oli Saksassa firman Bakelit GmbH nimissä ja hieman myöhemmin se meni USA:aan.  ( eng.kieliset monet internet sivut kertovat asiat hieman toisin, liki kaikki on "first in USA ", mutta suinkaan ihan näin ei ole tosiasia.   Internet ei ole mikään totuus vaikka moni sinisilmäisesti näin uskoo.) 

Molemmat suurvallat plus Kiina vetävät usein röyhkeästi kotiinpäin, kun on kyse keksinnöistä. 

Bakeliitti saavutti jätti menestyksen ja se oli pian mm. kameroiden, vanhojen puheliminen musta kuori jne... ja juuri sen historiallisen arvon takia, on bakeliitti kamera ja puhelin ylpeä omistaa.  Maailman suurin kemian alan yritys on nimeltään BASF, heidän pääpaikka on Saksa. ( mm. Monsanto on nykyisin heidän yritys ) Suuria isoja kemian yrityksiä on myös mm. Sveitsi ja Kiina. Kiinan kemia yritykset rynnivät maailmalle, laatu ja hinta hyvää....       Bakeliittia oli aikoinaan monessa käytössä, mutta meille tutuin lienee juuri vanha puhelin. 

Kamera ADOX 66 on saksalainen ja vanha esimerkki kamerasta. Se samalla osoittaa bakeliitin erään heikkouden, se voi iskusta murtua.

Kamerassa on murtuma, halkeema, mikä ei käyttöä haittaa, mutta on ruma miinus ! Myös linssien molemmin puolin oli säätönuppeja, ne poikki ja kadonneet. Mutta on halpa ja mielenkiintoinen kamera. Mitat noin 10x10x10cm ja paino ilman laukkua on  380g. 

CA12NV801 Kamera Adox 66 Saksa

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. Moni huutaa samalla paljon muuta tavaraa mukaan, samoilla postikuluilla. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 5 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

19,70 € Sulkeutuu 29 vrk 5 h 34 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.