Kuvaus

Mitä olisi koko kamera maailma ilman ranskalaisia? Ei sitten yhtään mitään, sillä valokuva ja kamera alan monet keksinnöt ja kehitykset juurtavat usein juuri Ranskaan ja Saksaan.  Kamera ja valokuvaus alan kehto ja järki oli Euroopassa, Ranska, Saksa, Sveitsi, Itävalta. Kaikki muut maat voit unohtaa...no jaa, nykyaikana on pakko tunnustaa myös voimakas Japanin vaikutus. 

Kun elettiin iloista 1920 lukua, piti tietenkin saada kuvattua notkeiden naisten Charlestoni tanssit ja muut, siihen tarjosi ranskalainen tehdas Pathe´omaa BABY malliaan, se oli 9,5mm elokuva kamera ! Nerokasta ja paljon aikaansa edellä oli myös nerokas kasetti, filmiä sai lisää ladattua hyvin nopeasti. Se oli myös tarpeen, sillä heiluvat hameenhelmat ja musiikki rytmi oli nopeaa ja mukaansa tempaavaa. 

Kamera tuli markkinoille vuonna 1923 eli vielä yksi  kuuma ihana kesä  ja kamera on 100 vuotta vanha history kappale.  Vanhassa mallissa oli juuri tämä objektiivi, vuosien vieriessä oli objektiivi isompi (saksalainen) ja niitä kamera-malleja on markkinoilla, koska niiden  valmistusmäärät olivat paljon suurempia, kuin ensinmäisen sarjan malleissa, kuten juuri  tämä !  Tämä kuuluu siihen harvinaiseen sarjaan, pidä tallessa, ehdotonta MUSEO ja vakavamieliselle keräilijälle olevaa  tavaraa !   Kun tehdas aloitti mallisarjan valmistuksen, oli objektiivi pieni, kun kauppa kävi ja rahaa tuli , muutettiin objektiivi isommaksi.

Kamera on 11x9,5cm ja paksuus 42mm. Paino 669g.  Kammesta piti vääntää kaksi kierrosta per sekuntti ja filmi valoittui...usein oli jalusta tarpeen, muuten käsivaralta toimien oli homma heiluvaa   ja katsojalla olisi silloin tunne   " olen laivan kannella merisairas " tunnelmaa. 

Kammesta vääntää?? Sveitsin  älypää kameratehtaat  ja myös Itävallan fiksu EUMIG keksivät myöhemmin, että elokuva kameran sisään rakennetaan vieteri vanhan kellon tapaan ja se hoitaa filmin pyörimisen.  Vieterin etu oli se, että filmin valotusliike oli aina vakiona....sama, nopeus oli vakio.  Ranska keksinnöt vaativat  liki aina hieman germaani insinööri kehittelyä  eteenpäin.  Myöhemmin tulivat sähkömoottorit ja paristot käyttöön, muistini mukaan  ensinmäiset paristolla toimivat elokuvakamerat tulivat markkinoille Japanista. Japani ja Kiina ovat nykyajalla tosi vahvoja kehittely ja idea maita. Aasiassa on älyä.

Tämä on oikeastaan museo kappale ja kunto on kaukana hyvästä , mutta on originaali ja markkina- arvo liikkuu usein 130-300 euron välissä. Trendi on nouseva, inflaatio ja sanktiot boikotit heikentää meidän euro valuuttaa ja tavarassa säilyy arvo. Markkinoilla on halvempiakin tämän mallin kameroita , mutta niistä puuttuu usein sisältä osia, ne ovat liki tyhjiä kuoria ja ovat palvelleet jonkun keräilijän varaosa varastona.

Usein nettikaupan myyjä ei ilmoita sitä, että kameran sisuskaluja puuttuu runsaasti .... ja internet myyjä tekeytyy hölmöksi, sillä usein juuri ne oleelliset osat ovat poissa.  Kun myyjä kertoo:  " On löydetty vintiltä ja lienee iso-isän perintöä......"   on usein niin, että kamera tai tuote on puutteellinen....osia puuttuu jopa linssi saattaa puuttua !    Tässä taas on kaikki.   Älä mene hölmöilemään ja ostat jostain ulkomailta, moni vierailee nykyään Kiinan ja Venäjän nettisivuilla, koska heillä on halpaa ja PC kone kääntää kielen ....vaikeuksia ei ole. Jos huutaa tavaraa Etelä-Afrikasta tai USA:sta voi saada loppupelissä käteensä ihan mitä vaan...kokemusta on. 

A01JN501a Kamera Pathe Baby Ranska elokuva kameran ensi askeleita edustava malli. Kohde on Hampurissa, Saksa
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 2 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

67 € Sulkeutuu 12 vrk 2 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.