Kuvaus

kovakantinen hyväkuntoinen 1 painos v 2014

sivuja 232 toim antero jyränki

Kansa kahtia, henki halpaa vie lukijansa sisällissodan Suomeen. Vuoden 1918 sekasortoisissa ja dramaattisissa olosuhteissa yksilön oikeuksia loukataan syvemmin ja suurimittaisemmin kuin koskaan Suomen historiassa, ja perinteinen laillisuusajattelu murtuu. Seuraukset ovat kauaskantoiset.

Sisällissodan valkoinen voimakoneisto sivuuttaa voimassa olevat lait: vastustaja tai sellaiseksi epäilty on lupa surmata, oli tämä sotilas tai siviili. Valkoinen terrori vakiintuu systemaattiseksi, lakimiehiä istuu tutkijalautakunnissa jakamassa laittomia kuolemantuomioita eikä sotavankien mielivaltaisten surmien kieltäminen enää onnistu sodanjohdolta siinä vaiheessa, kun sitä sitten viimein yritetään. Puhdistuksen ja rankaisun kohteena on viime kädessä koko työväenliike.

Teos piirtää sisällissodan tapahtumista pitkän, ennen näkemättömän linjan. Heti sodan jälkeen Suomeen synnytetään lujaan hallitusvaltaan tähtäävä hallitusmuoto ja siten Länsi-Euroopasta ratkaisevasti poikkeava järjestelmä, jonka jäljiltä poliittiset olot ovat normalisoituneet vasta viime vuosikymmenellä.

hakusana, sisällissota, valkoinen terrori, antero jyränki,oikeus sisällissodan suomessa, teloitukset,art house,mannerheim,jääkärit, saksa,punavangit,varkauden taistelut,kannaksen rintama.kurinpito,tampereen valtaus,ammutaan paikalla,sotaväen rikoslaki,oskari tokoi,punaiset,pohjanmaa,vankileirit

hylly 9

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 21 vrk 14 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 21 vrk 14 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.