Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kansakunnan olohuone on vuoden 2009 Helsingin DocPoint Festivaalin avannut yleisön suosikki, Tampereen elokuvajuhlilla kiitosta saanut ja useilla kansainvälisillä festivaaleilla nähty koskettava ja ajatuksia herättävä dokumenttielokuva. Kansakunnan olohuone -elokuvassa paikoillaan pysyvä kamera tallentaa tavallistensuomalaisten elämää heidän olohuoneisssaan. Tarinat koskettavat muutosta, yksinäisyyttä, vastuuta ja ajan vääjäämätöntä kulkua. Elokuvan henkilögallerian kautta nousevat esille niin uusi elämä tässä ja nyt kuin jo pikku hiljaa elettykin elämä. Ihmiskohtalot otetaan vastaan sellaisina kuin ne ainutkertaisuudessaan ovat - kaikessa tragikoomisuudessaan tai traagisuudessaan.

Elokuvassa kamera kiertää vuoronperään kuvattavien ihmisten olohuoneissa ja seuraa heidän elämäänsä tässä ja nyt tai kuuntelee heidän tarinointiaan sydäntä lähellä olevista asioista. Kamera poistuu seuraavaan olohuoneeseen vain palatakseen viemään kertomusta ja henkilötarinaa eteenpäin.

Pohjoissuomalainen Tero on aikamiespoika, joka saattaa tyttöystävänsä siunattuun tilaan. "Jos suoraan sanotaan niin vittu mua pelottaa saatana", Tero toteaa ilouutisen kuullessaan.

Jaana on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä Maunon luo. Elokuva seuraa Jaanan rajujakin purkauksia Maunon puhellessa kameralle ja puolisolleen rauhallisesti niitä näitä.

Muita dokumentin ja oman elämänsä sankareita ovat muuttoasian kanssa painiva vanhempi pariskunta Erkki ja Ritva, eläkkeelle jäänyt yksinäinen pappi Jalle, kaupungilla tavattu katulaulaja Arvi sekä filosofoiva sodankyläläinen Teuvo.

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen

Käsikirjoitus: Jukka Kärkkäinen ja Sini Liimatainen

Rooleissa: Arvo Kemppi, Tero Pihkakoski, Teuvo Hämäläinen, Jarl S.V. Sörensen, Erkki Kärkkäinen ja Ritva Kärkkäinen

Kuvasuhde: 16:9
Alue: 2, PAL
Ääni: Dolby Digital 2.0 suomi
Tekstitys: ruotsi ja englanti
Valmistusvuosi: 2009
Kesto: 74 min + extrat 12 min
S-3

Dokumentti. Levy on upouusi, yhä muoveissa.

Myydään joko noutona kotoa tai ennakkomaksulla lähettäen. Postitusvaihtoehdossa ostaja maksaa kauppahinnan päälle postikulut 2,50 €. Postitus vain Suomeen. Yhdistelen postikuluja, mikäli sama ostaja ostaa useampia. 2 kpl DVD:n/Blu-ray:n postikulut 2,50 €, 3-4 kpl DVD:n/Blu-ray:n postikulut 5,00 € ja 5 kpl tai enemmän tulee Ärräpakettina/Postin S-koon pakettina postikuluilla 5,90 €.

Huom!
Katso myös muut kohteeni, joissa muutamia DVD- ja Blu-Ray-leffoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 30.9.2018 1:10
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.