Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tuulikki Ijäs: KATSOKAA TUOMARIA. 1968 Tammi (ensimmäinen ja ainoa painos). 132-sivuinen sidottu kirja, kannessa joku pieni tahra (ks. kuva), samoin jollain sisäsivulla, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Katsokaa tuomaria (1968) on Tuulikki Ijäksen esikoisromaani. Se on intohimoisen paljastava kuvaus helsinkiläisestä naistuomarista – menestyksellisestä virkaurasta ja sisällöttömästä, tyhjästä elämästä. Kirjan ’minä’ on puutteen-alaisista oloista keinoja kaihtamatta ponnistellut asemaan, jossa hän voi ympäröidä itsensä korkean elintason merkeillä – myös rakkaudella, jonka on ryöstänyt toiselta. Käräjämatkoillaan hän kokee yhteisen kansan vastenmielisenä ja halveksittavana, samoin vähempiarvoiset työtoverinsa, melkein kaikki ihmiset. Ja kuitenkin tämä melkein tunnoton, säälimätön karrieerinainen on oman rakkautensa vanki. Suhde mieheen on itse asiassa ainoa läheinen inhimillinen kontakti, jolle hän on suonut tilaa elämässään. Sen pettäessä katkeruus heijastuu myös käräjäsaliin – köyhä monilapsinen leskivaimo saa kovan tuomion. Tuulikki Ijäksen jännittävä romaani omaa uraansa palvovasta virkanaisesta tuo pikantisti maustetun lisän parhaillaan [1960-luku] käynnissä olevaan keskusteluun nykyajan naisesta.

Tuulikki Ijäs (s. 1933 Metsäpirtti) on julkaissut romaanit Katsokaa tuomaria (1968), Maisa ja upseeri (1972), Toinen nainen, toinen mies (1973) ja Rakas sisar (1975). Katsokaa tuomaria (1968) -romaanin pohjalta on tehty 1969 MTV:lle samanniminen televisioelokuva, jonka ohjasi Pauli Virtanen, pääosassa tuomarina Helen Elde.

 

2. Kari Koistinen: TOIMINIMI AMORETTE. 1968 Gummerus. 2009-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Toiminimi Amorette (1968) on Kari Koistisen esikoisteos. Arttu Jokinen oli kolmenkymmenenviiden vuoden ikään ehtinyt kokeilla monenlaista. Opittuaan kondomin käyttötarkoituksen hän osti niitä torilta ja jonkin aikaa tori oli koko maailma. Rohdoskaupan vanhalta omistajalta hän oppi, että kondomi oli esine, joita tilattiin ulkomailta. Sukupuoliasioissa oli hyvä turvata postiin: se oli kylmän persoonaton eikä koskaan nauranut. Hankittuaan oman asunnon, vuokrayksiön, Arttu oli jo etevä postimyyjä. Suurlehden varmuusvälineilmoituksessaan hänellä oli hyvä myyntivaltti: "Hienotunteinen toimitus". Sittemmin Arttu tapasi Paronin postin ulkopuolella. Paroni ei ollut aatelinen eikä hänellä ollut aatelisia piirteitä, mutta hänen käytöksensä oli aavistuksen verran ylimielistä, mikä ehkä johtui siitä, että hän myi kustantamiaan sukupuoliasioihin erikoistuneita kirjoja ja sen vuoksi piti itseään muita postimyyjiä parempana... 

"Kaikenkarvainen postimyynti "huomiota herättämättä" on varsin yleistä, sopii vain silmäillä päivälehden sekalaisten palstaa. Tästä ilmiöstä on Koistinen saanut aiheen esikoiskirjaansa. Muutamat huijarit valmistavat ja myyvät postitse muka ihmeitä tekevää eliksiiriä, rikastuvat aikansa kunnes viranomaiset puuttuvat asiaan. Koistinen kirjoittaa paikoin hyvinkin hupaisaa ja nokkelaa tekstiä, häneltä saattaa tulevaisuudessa odottaa parempaakin suoritusta kuin tämä jokseenkin vähäpätöinen ensi yritys." - Vappu Karjalainen, Arvosteleva Kirjaluettelo

Kari Koistinen on julkaissut romaanin Toiminimi Amorette (1968).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 9 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 25 vrk 9 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.