Kuvaus

Katja Kallio: ELOKUVAMUISTI. 2007 Otava (ensimmäinen painos). 159-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Elokuvamuisti (2007) –teoksessa Katja Kallio kirjoittaa elämänsä elokuvista Allenista Almodóvariin ja Sound of Musicista Sopranosiin. Samalla hän tallentaa vastaansanomattoman vinoja totuuksia elämästä ja ihmissuhteista – myös valkokankaan ulkopuolella. Kun minä näen todella ihanan elokuvan, en missään nimessä kerro siitä kenellekään. Miten elokuvaneitsyys menetetään? Mistä johtuu suoran lähetyksen lumo? Miksi olisi hirvittävä ajatuskin törmätä Woody Alleniin New Yorkin kaduilla? Mitä tapahtuisi, jos kuulisi jälleen sen pianolirautuksen, joka Walt Disneyn long play -levyissä kehotti kääntämään sivua? "Tietääkseni kukaan ei ole ennen onnistunut selvittämään, mihin me tarvitsemme elokuvia." (Metro)

Katja Kallio (s. 1968 Turku) on opiskellut Turun yliopistossa italian ja espanjan kieltä ja kirjallisuutta sekä yleistä kirjallisuutta. Kallio on työskennellyt muun muassa Likessä kustannustoimittajana ja tiedottajana. Hän on myös kääntänyt kaunokirjallisuutta englannista ja espanjasta. Kallio on vapaa kirjailija ja toimittaja ja asuu perheineen Helsingissä. Kallion esikoisromaani Kuutamolla (2000) oli bestseller, josta on otettu useita painoksia. Sen pohjalta tehtiin elokuva Kuutamolla (2002). Myös Kallion toisesta romaanista Sooloilua (2002), joka on romanttinen komedia naisesta joka rakastuu kapellimestariin, on tehty elokuva (2007). Kallion kolmas romaani Karilla (2008) kertoo neljästä isättömänä kasvaneesta sisaruksesta. Lisäksi Kallio on julkaissut teokset Tyypit (2004) ja Elokuva-muisti (2007) sekä yhdessä Maggie Lindholmin kanssa lastenkirjan Bibi muuttaa Suomeen (2005).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 3 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 36 vrk 3 h 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.