Kuvaus

Tunnetun matrikkelitaiteilijan Katri Tätilän (1905-1980) signeerattu upea öljyvärimaalaus ”Vanhaa Turkua” vuodelta 1946, jolloin hän menestyi Turku-aiheissa maalauskilpailussa! En tiedä onko tämä se sama menestystyö vai mikä, mutta samalta Tätilän kunnian vuodelta se on ja nimikin ”Vanhaa Turkua”.

Harvinaisen upea työ!

Mielestäni erityisen hieno! Ja kaupunkikuvauksessa aivan ykköskaartia.

Erittäin nimekäs taiteilija.

Tätilää on nimitetty yhdeksi maamme keskeiseksi naistaiteilijaksi sotien jälkeen.

Signeerattu vasempaan alakulmaan ja myöskin a tergo toiselle puolelle työn nimen kera eli tuplasigneerattu!

Levylle maalattu kuten Tätilällä oli tapana tehdä tähän aikaan.

Koko noin 46,5 cm x 42 cm (kehyksineen).

Hieno on! Taltioi erinomaisesti vanhaa Turkua modernine värityksineen. Ei ihme, että hän menestyi kilpailussa! Upea syvyysvaikutelma!

Debytoi taiteilija vuonna 1936. Teki niin monumentaaliteoksia kuin grafiikoitakin.

Tätilä oli erittäin moderni taiteilija aikoinaan ja vieläpä moderni naistaiteilija, joka kuvasi urbaania elämää ja ihmisiä modernilla tyylillä.

Vaikutti erityisesti Turussa ja Naantalin Tammistossa, jossa asui. Teoksia löytyy esim. Väinö Aaltosen museon kokoelmista.

Tätilästä ks:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Katri_T%C3%A4til%C3%A4

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/katri-tatila

Kunto: Hyväkuntoinen. Kehyksissä normaalia pientä kulumaa. Eipä muuta.

Katso kuvat.

Postikulut ostajalle.

Matkahuollon kautta huutopakettina, jolloin postikulut 12 euroa.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa ettei tuote ole kuitenkaan uusi, vaikka mielestäni hyvässä kunnossa onkin, joten pientä kulumaa voi tämän ikäisessä taiteentuotteessa olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen yrittänyt listata tässä kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti ja totuudenmukaisesti pettymysten välttämiseksi, mutta en minä tästä mitään löydä. Katso kuvat huolellisesti ja tee oma arviosi.

Taideteokset ovat hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos näitä on jo pian 100 vuotta myyty, luulisi arvon säilyvän edelleen. Ja helppo säilytettävä verrattuna esim. veistoksiin. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun taidekeräilijänä ja samalla nauttimaan taiteesta. Etsi omat suosikkisi.

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä muutakin kuvataidetta maamme eturivin varhaisilta naistaiteilijoilta. Tätilältä toinenkin teos!

Hakusanoja: Katri Tätilä, Vanhaa Turkua, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, matrikkeli, matrikkelitaiteilija, naistaiteilija, nainen, signaarattu, signeeraus, öljyvärimaalaus, öljyväri, signeerattu, taulu, teos, taideteos, taidemaalaus, maalaus, Turku, turkulainen, Naantali, naanatalilainen, Tammisto, vanha, antiikki, antiikkitaulu, antiikkimaalaus, rakennustaide, arkkitehtuuri, kaupunki, kaupunkikuva, palkittu, palkinto, moderni, urbaani, 1940-luku, 1940-luvun, 40-luku, 40-luvun, 1946.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 16 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

475 € Sulkeutuu 68 vrk 16 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.