Kuvaus

Lähemmäs totuutta, ei todellisuutta.

Miksi saksalaisesta toimittajasta ja kahden lapsen yksinhuoltajaäidistä Ulrike Meinhofista (1934-1976) tuli terroristi? Minkälainen oli tämän naisen elämä, jota esimerkiksi Anja Snellman ja Pentti Linkola ovat kertoneet arvostavansa?

Meinhof oli uusvasemmistolaisen opposition mielipiteiden tulkki ja ex-miehensä Klaus Röhlin kanssa osa Länsi-Saksan yhteiskunnan eliittiä. Yhdessä he julkaisivat konkret-lehteä. Vuoden 1968 tapahtumien vanavedessä Ulrike Meinhof erosi miehestään ja muutti kapinan keskukseen, Länsi-Berliiniin. Yhdessä Andreas Baaderin kanssa he perustivat maanalaisen liikkeen nimeltään Punainen Armeijakunta (RAF). RAF rahoitti toimintansa pankkiryöstöillä ja sen iskut kohdistuivat Springer-lehtikonsernia ja USA:n Saksassa olleita tukikohtia vastaan.

RAF:n ja valtiovallan välisessä vastakkaisasettelussa otteet kovenivat koko ajan. Taistelu huipentui vuoden 1977 syksyllä lentokonekaappaukseen ja työnantajaliiton johtajan Hanns Martin Schleyerin murhaan. Vuonna 1972 Meinhof pidätettiin ja tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Häntä vastaan käyty oikeuskäsittely oli kesken, kun Meinhof toukokuussa 1976 löydettiin sellistään kuolleena.

Ulrike Meinhof - Lähemmäs totuutta, ei todellisuutta pohjautuu Katriina Lehdon syksyllä 2007 julkaistuun historian alan väitöskirjaan. Lehto lähestyy aihetta Meinhofin lukuisten tekstien ja uraauurtavan poliittisen toiminnan kautta, toisin kuin hänestä aiemmin kertoneet kirjat, jotka perustuvat paljolti entisen aviomiehen Klaus Röhlin muistelmiin (1974). Lehto oikaisee vallalla olevan käsityksen, jonka mukaan Meinhof ajautui terrorismiin vaihtoehtojen puutteessa. Meinhofin ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta esittelee lukijalle naisen, joka toimi johdonmukaisesti ja itsenäisesti, pelkäämättä tekojensa seurauksia, edes kuolemaa.

Ajatus Kirjat, 1.p. 2007

Kovakantinen, kansipapereissa pieni repeämä, muuten hyväkuntoinen. Kuvaliite, 352 sivua.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 59 vrk 12 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 59 vrk 12 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.