Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, hematiitti, howliitti, lumihiutaleobsidiaani, turmaliinikvartsi

Kaulakoru, jossa on suorakulmaisia eri pituisia kiviä. Takana on hematiitit. Edessä on kolminkertainen osa, jossa on eri hematiittia, valkoista howliittia, turmaliinikvartsia ja lumihiutaleobsidiaania. Osien välillä on kullattu metallikartio. Kullattu karabiinilukko. Kullanväriset solmusuojat. Metalliosat ovat nikkelittömiä.
Nauhan pituus on 54 cm ja paino 61 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

 

Howliitti (engl. howlite) on kalsiumborosilikaattihydrokloridia. Se on valkoinen tai väritön mineraali. Luonnossa siinä on tummia juosteita. Koska mineraali on suhteellisen huokoista, sitä värjätään muistuttamaan mm. turkoosia. Howliitin kovuus Mohsin asteikolla on 3,5.

Obsidiaani (engl. obsidian) on vulkaanista lasia. Se on yleensä mustaa. Mahonkiobsidiaani on ruskeaa. Siihen tulee mustia tai ruskeita juosteita hematiitista tai magnetiitista. Lumhiutaleobsidiaanissa on kristobaliittikiteitä, jotka muodostavat valkoisia laikkuja mustaan kiveen. Obsidiaani on herkästi lohkeavaa. Kovuutensa ansiosta sitä on käytetty kirurgin veitsissä. Obsidiaani on lasikiiltoista, kovuus Mohsin asteikolla on 5-6. Lumihiutaleobsidiaani tunnetaan skorpionin onnenkivenä.

Verikivi, hematiitti (engl. hematite) Hematiitti on rautaoksidia, Fe2O3, joka on suhteellisen yleinen mineraali. Se on väriltään mustanharmaata, kiilto on metallinen. Hematiitin kovuus Mohsin asteikolla on 5,5-6,5. Nimensä ”verikivi” hematiitti on saanut siitä, että kun sitä hangataan esim. lasittamattomaan posliiniin, siitä jää punainen jälki. Hematiitti on läpinäkymätöntä ja suhteellisen painavaa mineraalia. Hematiitti tunnetaan mm. kauriin ja kalojen onnenkivenä.

Sulkeumakvartsit (engl. inclusion quartz) ovat läpinäkyvää kvartsia, jonka sisällä on nähtävissä toista mineraalia. Yleisin näistä kvartseista on rutiilikvartsi (engl. rutilated quartz), jossa rutiilimineraali (titaanidioksidi) esiintyy eri muotoisina sulkeumina. Rutiili voi olla väriltään keltaista, punaista, ruskeaa tai mustaa. Pitkänomaisia neulamaisia rutiilikvartseja kutsutaan nimellä Venuksen hiukset. Turmaliinikvartsi (engl. tourmalinated quartz) sisältää yleensä joko mustia tai vihreitä turmaliinikiteitä. Sulkeumakvartsien kovuus Mohsin asteikolla on noin 7 ja pinta lasi- tai rasvakiiltoinen.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 10 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

19 € Sulkeutuu 6 vrk 10 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.