Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, lapis lazuli, akaatti

Kaulakoru, jossa on pyöreitä, kapeita kivirondelleja ja pidempiä sauvoja. Tummansiniset helmet ovat lapis lazulia, vihreän sävyiset ovat erilaisia akaattilajeja. Edessä on kolminkertainen osa. Takaosassa lapis lazuli -sauvat. Osien välillä on kullattu metallikartio. Kullattu karabiinilukko. Metalliosat ovat nikkelittömiä.
Nauhan pituus on 54 cm ja paino 40 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Lapis lazuli, lapis, lasuurikivi (engl. lapis lazuli) on kivilaji, joka siis koostuu useammista mineraaleista. Se on väriltään sinistä, värisävy riippuu sen sisältämistä mineraaleista. Arvokkainta, syvän tumman sinistä lapista saadaan Afganistanista, missä sitä tiedetään louhitun ainakin 6000 vuotta. Muuallakin maailmassa esiintyy lapista, mutta esiintymissä kivi on hailakamman sinisiä eikä niin arvostettua. Afganistanin levottomuudet ovat nostaneet hyvälaatuisen lapiksen hintaa. Lapis lazulin pääkomponentti on lasuriitti. Sen lisäksi kivissä on yleensä valkoista kalsiittia ja sinistä sodaliittia sekä kullanväristä pyriittiä. Lapista, jossa on runsaasti kalsiittia, kutsutaan denimlapikseksi. Lapis lazulin kovuus Mohsin asteikolla on 5-6. Horoskooppikivenä lapis lazuli tunnetaan ainakin vesimiehen ja syyskuussa syntyneiden onnenkivenä.

Akaatti (engl. agate) kuuluu kvartsimineraaleihin. Se on tuliperäinen mineraali ja syntytapansa vuoksi usein raidallista. Se saattaa esiintyä ns. geodeina eli ontelomaisina kiteytyminä, joiden sisällä voi olla muita kvatsimuunnoksia kuten vuorikiteitä, savukvartsia tai ametistia. Korukivinä käytetään erilaisia raidallisia, kirjavia ja värillisiä akaatteja. Jalokiveksi hiotun akaatin pinta on vahakiiltoinen, ja se on suhteellisen kova (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä akaatti on vaa'an sekä toukokuussa syntyneiden onnenkivi.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 19 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

21 € Sulkeutuu 4 vrk 19 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.