Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, amatsoniitti, kambapajaspis, Afrikan turkoosi

Kaulakoru, jossa on sylinterimäisiä kiviä ja välissä hopean väriset välipalat. Kivilajit ovat amatsoniitti, kambapa jaspis ja afrikkalainen turkoosi. Välipaloina hopeanväriset metallikappaleet. Pujotettu koruvaijeriin. Hopeinen jousirengaslukko 10 mm. Metalliosat ovat nikkelittömiä.
Nauhan pituus on 48 cm ja paino 74 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Amatsoniitti (engl. Amazonite) on sinertävä tai vihertävä kivi. Nimensä se on saanut Amazonin alueelta löytyneistä kiteistä. Maailman parhaat amatsoniitit löytyvät kuitenkin nykyisen Venäjän alueelta sekä USA:sta. Amatsoniitti kuuluu maasälpämineraaleihin. Se on yleensä läpinäkymätöntä, joskus läpikuultavaa ja harvoin läpinäkyvää. Amatsoniitin kovuus Mohsin asteikolla on 6-6,5. Pinta on lasikiiltoinen. Amatsoniittia pidetään neitsyen ja vesimiehen onnenkivenä.

Jaspis (engl. jasper) on monimuotoinen ryhmä kalsedonimuunnoksia. Jaspis on läpinäkymätöntä kiveä, jota käytetään koruihin ja koriste-esineisiin. Sana ”jasper” on alkuperältään vanhaa ranskaa ja tarkoittaa täplikästä tai pilkullista kiveä. Jaspis voi olla lähes minkä väristä tahansa. Jaspiskiviä on nimetty niiden löytöpaikan mukaan (Bruneau, Lahontan) tai nimi voi kuvata kiven ulkonäköä (dalmatianjaspis, seeprajaspis, maisemajaspis). Japis on rasvakiiltoista tai himmeää ja suhteellisen kovaa kiveä (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä jaspikset tunnetaan oinaan ja lokakuussa syntyneiden onnenkivenä.

Turkoosi (engl. turquoise) on kuparialumiinifosfaatti, jossa on lisäksi kidevettä. Se on kautta aikain ollut suosittu korukivi. Se on läpinäkymätöntä, väriltään vaalean sinistä tai sinivihreää. Usein siinä esiintyy tummia mineraaleja, joita kutsutaan turkoosin matriksiksi. Turkoosi on paljon jäljitelty ja eri tavoin rekonstruoitu mineraali. Usein magnesiittia tai howliittia värjätään turkoosin väriseksi, koska nämä mineraalit sisältävät samantapaisia tummia mineraalijuovia kuin turkoosi. Halkeamia sisältävää turkoosia voidaan parantaa hartsilla tai jopa valmistaa kiviä siruista hartsin avulla. Suurimmat tunnetut turkoosiesiintymät ovat USA:ssa, missä myös tuotetaan eniten turkoosijäljitelmiä. Turkoosin kovuus Mohsin asteikolla on 5-6 ja sen pinta on vahakiiltoinen tai matta. Turkoosi tunnetaan vesimiehen onnenkivenä.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 20 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

23 € Sulkeutuu 13 vrk 20 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.