Kuvaus

K. Merikoski: Kaupunkikansakoulun laskentokirja / Laskentokirja. Kaupunkien sekä tehdas- ja liikeseutujen kansakouluille I-II osa. 3.-6. luokkaa varten.

  • Osakeyhtiö Valistus: 14. painos; 1950; kovakantinen kirja kuvakannella; 298 sivua; piirroskuvitus
  • Kannen reunoissa kulumia ja kirjan sisällä koulun leimoja sekä pieniä tahroja siellä täällä, pääosin sivupakassa tai mariginaaleissa. Sisällä myös joitakin lyijykynällä tehtyjä läksyrukseja.
  • HINTA: 3 euroa + toimituskulut kirjeenä 5,20 euroa (= 8,20) tai seurattavana pakettina 6 euroa = 9 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Suloinen vanha matikkakirja, jossa kiva piirroskuvitus. Jotenkin kirja on erityisesti suunnattu kaupunkilaislapsille, en tiedä laskivatko maaseudulla sitten enemmän viljoja tai lehmiä tai jotain...? Tässä kirjassa laksetaan myös mm lehmien maitotuotantoa, urakkatyön palkkoja, kivärin luodin keskimääräinen nopeus, kauran kasvuaika ym.

Esimerkki kirjasta

Puolustusvoimat olivat pitkällä marssilla. Miehen päiväannos oli kuivaa ruisleipää 400 g, ryynejä 100 g, herneitä 50 g ja perunoita 800 g. Kuinka paljon tämä muonalaji yhteensä painoi?

Samoin kuului miehen päiväaanokseen 175 g tuoretta naudanlihaa, 80 g suolattua sianlihaa, 100 g hyvää juustoa ja 35 g voita. Mikä oli näiden yhteinen paino?

Muita vihanneksia kuin herneitä ja perunoita eivät taineet sotapojat saada...

Junnolan rengin vuosipalkka oli 57 000 mk ja palvelijan 35 000 mk. Seuraavana vuonna isäntä lisäsi rengille 420 mk ja palveliljalle 360 mk kuukaudessa. Kuinka paljon siitä lähtien meni palkkoihin rahaa vuodessa?

Olikohan tuo "palvelija" nainen, koska sai niin paljon huonompaa palkaa kuin renki?

hakusanat: vanhat koulukirjat vintage kirjat matematiikkakirjat matematiikka koulu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 7 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 16 vrk 7 h 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.