Kuvaus

Kuvan kirja. 1. painos 1983

Ei kansipapereita

Jarkko Laine saavutti kulttimaineen undergroundin keulahahmona, ja hänestä tuli monipuolinen kirjallisuusvaikuttaja, kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittaja ja Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja. Hänet tunnetaan runojen, novellien, romaanien ja aforismien lisäksi ikivihreiden laulunsanoitusten kirjoittajana. Hän on ainoana suomalaisena saanut valtion kirjallisuus-, kääntäjä- ja näytelmäkirjallisuuspalkinnon.

Jarkko Laine syntyi työläisperheen esikoislapseksi sotienjälkeisessä Turussa. Kirjallinen sivistys ei tullut kodin perintönä, vaan isoisänsä runovihot perinyt Laine hankki lukeneisuutensa kodin naapurissa sijainneesta Martin sivukirjastosta. Lukunopeudestaan tunnettu kirjailija luki läpi lastenosaston ja sai luvan lainata aikuisten osastolta. Laineen ensimmäiset runot, kuten James Dean, julkaistiin 1960-luvun alussa Teinilehdessä sekä koululaislehdessä Möykky.

Jarkko Laine toi ennakkoluulottoman lähestymistapansa myös kotimaiseen rock- ja poplyriikkaan. Joulun 1970 hitiksi nousi Joulupukki puree ja lyö, ja Rauli "Badding" Somerjoen ensilevyn neljästätoista kappaleesta kahdeksan on Laineen sanoittamia. Laineen ikivihreimpiä sanoituksia ovat Bensaa suonissa, Fiilaten ja höyläten, Pilvet karkaa, niin minäkin ja Kekkonen-rock. Kekkonen-rockin on säveltänyt Laineen ystävä ja luokkatoveri, muusikko Rauli "Pole" Ojanen (1947 - 1986).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 65 vrk 12 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 65 vrk 12 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.