Kuvaus

Tämä on kello, toimii sähköllä, oletan 12 V DC ja peräisin ns. jenkki autosta. Siihen on leimasimella lyöty AUG 55  ja itse tulkitsen sen valmistusajankohdaksi 1955.  Mistä autosta se on peräisin, ei tietoa, mutta tuntien hieman jenkkiautojen valmistus periaatteita ( kun valmistetaan autoja niin, että valmistetaan suuria sarjoja autoja, eri malleja, mutta niissä on täsmälleen samoja komponentteja, saadaan aikaan pulska voitto osakkeenomistajille )  niin eiköhän vaan sama kello ollut ympätty hyvin moneen jenkki automalliin ja jopa merkkiin. 

 Tietojeni mukaan esim. GM   General Motors tehdas käytti aivan samaa Weber kaasutinmallia tismalleen samanlaisena yli 30 vuotta ja uudistus tuli vasta, kun japanilaiset autot pakottivat jenkkien pienentämään polttoainekulutusta....se siitä vapaasta markkinakilpailusta ;)   ( Tuotekehityskilpailu ei käytännössä toimi, vaan pääajatus on saada maximi voitto. )

Eli kehitys meni eteenpäin ja hyvään suuntaan vain siksi, että JAPANI ja heidän hyvä insinööritaito pakotti isot USA autotehtaat vihdoinkin tekemään jotain kuluttajien hyväksi. 

FZG28MZ506a Kello antiikki museo auton varaosa käytetty. En osaa sanoa, käykö kello yhä. Halkaisija on noin 10,5cm, mitta lienee joku tuumamitta.  

Metric järjestelmäähän ei USA halua käyttää, koska Venäjä taas pitää sitä selkeänä ja hyvänä ja Venäjä, silloin vuonna 1955 ,  siihenaikaan nimeltään kommunistinen Neuvostoliitto oli eräs ensinmäisiä maita koko maailmassa, joka käytti Metric järjestelmää, luin tästä saksalaisessa lehdessä. Paino 402g  kohde on Hampurissa, Saksa

Kellon takana on joku valmistaja lyönyt oman nimensä ja osoitteensa, edellinen kellon omistaja oli eräs vanha kello keräilijä, ja hän lienee rakentanut siihen taakse eräänlaisen pöytätelineen, kello palveli pöytäkellona. Hän murjaisi myös minulle, kun kysyin, eikö saksalainen vanha autokello olisi tarkempi, niin miehen huomautus jäi moneksi päiväksi soimaan aivoihini: "  Vuosina 1950-1960  ei ollut saatavana vanhoja saksalaisia kelloja, eikä myöskään uusia, sillä USA oli pommittanut kaikki pahinmat teollisuusmaat kilpailijansa rauniokasoiksi ja vain heidän omat   USA tehtaat valmistivat   tavaraa ja myivät ja rikastuivat . "    

No, Japani tuskin oli vielä silloin mikään merkittävä autovalmistusmaa, kuten nykyään on USA:ssa vuodesta toiseen myydyin henkilöauto Toyota.

Ja paljon enemmän, kuin kaikki Eurooppalaiset luxus henkilöautomerkit yhteensä, ostavat amerikkalaiset LEXUS autoa.  Siis kirkkaan hopeasijan saavat USA:ssa  Mercedes, BMW, AUDI, Volskwagen, Jaguar, Volvo  ja niiden kaikkien yhteenlaskettu myynti ei yllä edes yhteenlaskettuna Lexus myyntimäärään USA:ssa....Japani on aivan ylivoimainen auto asioissa ! Sen lisäksi on Toyota autotehtaan arvo enemmän, kuin maapallon kaikkien muiden autotehtaiden yhteenlaskettu arvo. Nyt vain KIINA ja mahdollisesti heidän SÄHKÖ-AUTO kehitys voi muuttaa kuvioita toiseksi. 

Kiina kehittyy huimaa vauhtia ja sillä on potentiaali olla pian maailman ykkönen !
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi 100%:sti takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

58 €
tai
Sulkeutuu 101 vrk 4 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

58 € Sulkeutuu 101 vrk 4 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.