Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Pirjo Kauppinen: ELÄMÄN POLTE. Kirjoitettu yhteistyössä Anssi Järvisen kanssa. 2003 Otava (2. painos). 222-sivuinen nidottu kirja (20 x 14 cm), tekstiä ja valokuvia, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. 

Elämän polte (2002) -kirjansa takakannessa Pirjo Kauppinen kertoo: "Jos katselisin elämääni pelkästään mustien lasien läpi, näky voisi olla lohduton. Luoja soi minulle kuitenkin sisua ja positiivisen elämän poltteen. Olen yhä mielessäni valon lapsi, äitini tytär, jolle elämä on ehtinyt antaa neljässä vuosikymmenessä paljon hyvää, merkittävää ja kaunista. Osan omista ja lähipiirini muistikuvista jaan teidän kanssanne tämän kirjan sivuilla."

Pirjo Kauppinen on vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt media-alalla. Ennen televisiouraansa hän työskenteli toimittajana naistenlehdessä ja paikallisradion päätoimittajana. Hän tuli tunnetuksi juontajana television Ei koskaan sunnuntaisin ja Divaani-ohjelmista. Ennen televisiouraansa hän työskenteli toimittajana naistenlehdessä ja paikallisradion päätoimittajana. Vuonna 1998 Kauppinen halvaantui vyötäröstä alaspäin pudottuaan kotinsa portaissa. Kaularangan ja selkäytimen murtuman jälkeen hänen ei ennustettu kuntoutuvan liikkuvaksi. Vastoin odotuksia hän onnistui palaamaan työelämään reilu vuosi onnettomuuden jälkeen, jolloin hän alkoi juontaa Naisten makasiini -nimistä ohjelmaa (myöhemmin Helmi). Valoisa elämänasenne ja yritteliäisyys ovat tuoneet Kauppiselle myös julkista tunnustusta. Hänet on valittu vuonna 2002 sekä Suomen positiivisimmaksi henkilöksi että Vuoden Eevaksi. Hän on julkaissut teoksen Elämän polte (2002), jossa hän kertoo elämästään ennen ja jälkeen onnettomuuden.

 

2. Ilkka Raitasuo - Terhi Siltala: KELLOKOSKEN PRINSESSA. 2012 Like (12. painos). 252-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kellokosken prinsessa (2010) on koskettava tositarina Kellokosken Prinsessan elämästä. Vuonna 1896 syntynyt Anna Svedholm o.s. Lappalainen sairastui jo nuorena skitsofreniaan. Hän joutui laitoshoitoon 1930-luvulla, 1931 Kivelän sairaalaan, 1932 Lapinlahden sairaalaan ja 1933 Kellokosken sairaalaan, josta hänet siirrettiin Nikkilän sairaalaan 1985; Kellokoskella hän oli yli 52 vuotta. Pian hänelle kehittyi voimakas ja koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen, Prinsessa. Häntä hoidettiin lähes kaikilla 1900-luvun mielisairaanhoidon menetelmillä, mutta hänen fantasiamaailmansa pysyi. Prinsessa eli harhansa mukaan niin johdonmukaisesti kuin se oli mahdollista. Lopulta hänet hyväksyttiin harhoineen osaksi Kellokosken kyläyhteisöä. Kellokosken sairaalan puistoon pystytettiin 1995 Prinsessan muistomonumentti.

Kellokosken prinsessa on itkettävä ja ilahduttava tositarina hurmaavasta persoonasta ja psykiatrisen sairaanhoidon historiasta.” – Me Naiset
Kirjan todellisena ansiona on nähtävä sen aidosti myötäelävä, lohdullinen asenne mielenterveyspotilaisiin ja heidän hoitoonsa. Kirjan laskee käsistään hyvillään saamastaan tilaisuudesta katsoa maailmaa vähän uudesta näkökulmasta.” – Sami Pirkola, Suomen Lääkärilehti

Ilkka Raitasuo on mielenterveyshoitaja ja Kellokosken sairaalan museon intendentti 1988-2004. Hän työskenteli 1970- ja 1980-lukujen taitteessa Kellokosken sairaalassa. Hän julkaisi yhdessä Terhi Siltalan kanssa kirjan Kellokosken prinsessa (2010). Raitasuo kertoi YLEn Aamu-tv:ssä: "Prinsessa oli jo 81-vuotias, kun tutustuin häneen. Hän kulki lähes päivittäin sairaalan puiston hiekkakäytävällä yllään koruja ja värikkäitä vaatteita. Hän jutteli kenen tahansa kanssa ja laulaa luikautti päälle jonkin hyvän kupletin."

Anna Svedholm (o.s. Lappalainen, 1896 Kuopion maalaiskunta – 1988 Sipoo) eli yhteensä yli 55 vuoden ajan potilaana psykiatrisissa sairaaloissa ja tuli tunnetuksi Kellokosken prinsessana. Hänen elämäntarinansa kerrotaan Ilkka Raitamon ja Terhi Siltalan teoksessa Kellokosken Prinsessa (2010). Arto Halonen ohjasi hänen elämästään kertovan fiktiivisen elokuvan (2011).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 20 vrk 22 h 30 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 20 vrk 22 h 30 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.