Kuvaus

Vuonna 1927 aloitti Britanniassa valmistuksen harjatehdas Mutax. Se oli tavallinen vaateharja, mutta kahva oli myös kemiallisen puhdistusaineen säiliö ja nestettä "tippui" koko harjauksen ajan myös vaatteeseen.

Mutax harja oli suosittu kotona, työpaikalla jne..  Pituus 12cm ja leveys 6cm ja paino 220g.

Kuori on mustaa bakeliittia ja harjat kiinnittyvät puu alustaan. Täytesäiliön korkki on yhä tallella ja sisään kaadettiin tehtaan omalla nimellä kulkevaa puhdistettua bensiiniä.

Tämä on valmistettu Saksassa ja en ole varma, onko tosiaan ennen 2. Maailmansotaa vai heti sen jälkeen. Veikkaan kuitenkin heti 2. Maailmansodan jälkeen, sillä vuonna 1945  olivat  USA ja Britannia pommittaneet pahimmat teollisuusmaa  kilpailijansa raunioiksi ja heille....nyt pää kumarassa käveleville sodan hävinneille raukoille , voitetuille saksalaisille saatiin myytyä paljon erilaista tavaraa, sillä heillä ei ollut yhtään  mitään.     ( Koska Liittoutuneet olivat  rikkoneet ja polttaneet  heidän kaikki tehtaat ja tehneet paljon pahojaan.)  

Sota on melkein aina myös " Business" ja  tämän 2. Maailmansodan syttymisen taustasyyt  olivat  Britannia ja USA valtioiden omat taloudelliset edut.

Moni Saksan historoitsija kirjoittaa näin: 

( Ei siedetty nousevaa Saksaa ja sen korkean laadun tavaraa. Sodan syttymisen syy ei ollut Hitler ja hänen politiikka, pääasia oli saada nousukas kilpaileva teollisuusmahti Saksa pois pelistä  ) 

 Antiikkia, vanha esine ja erikoinen, museo laatua. Bakeliittia  ! Moni pyytää näistä museo luokan tavaroista noin 25-40 Euroa.

A02JN301b Harja Mutax käytetty kohde on Hampurissa, Saksa
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 98 vrk 11 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 98 vrk 11 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.