Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. KENEN METSÄ. SUDAN TANSANIA NEPAL. KYLÄLÄISTEN NÄKEMYS METSÄTALOUSAVUSTA. Toimittanut Nicholas Atampugre, Sudan: Mohamed Ahmed Hisham, Tansania: Anthony Ngaiza, Nepal: Jan Sharma. 1992 Metsätähti. 157-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Alkuperäisteos Whose Trees 1991.

Kuinka suojellaan metsiä, kun paikalliset ihmiset tarvitsevat välttämättä polttopuuta, rehua ja viljelysmaata? Kuinka löydetään tasapaino valtiovallan tarvitsemien puun myyntitulojen ja luonnonsuojeluun kohdistuvien kansainvälisten vaatimusten välillä? Kuinka voidaan pyytää ihmisiä, jotka ponnistelevat selviytyäkseen hengissä päivän kerrallaan, tekemään puunistutuksen kaltaista pitkäaikaista suojelua.

Panos-Instituutti antoi Sudanissa, Tansaniassa ja Nepalissa itsenäisille ryhmille tehtäväksi tutkia, miten kolme suomalaista hanketta onnistuivat saamaan paikalliset ihmiset mukaan ja tyydyttämään heidän perustarpeitaan. Kirjoitukset selvittävät tehtyjä virheitä ja tarjoavat tuoreen kylätason näkökulman kysymykseen, mitä kestävältä metsätaloudelta on vaadittava, jotta se menestyisi?

 

2. Jyrki Vesikansa (toim.): MAKSUN AIKA: ENERGIAKRIISIN SEURAUKSET. 1974 Kirjayhtymä. 239-sivuinen nidottu kirja, jossa erillinen, kannesta kiinniliimattu kansipaperi, ehjä ja siisti, esilehdellä pieni kynänjälki, ei muita merkintöjä.

Maksun aika: Energiakriisin seuraukset (1974) on Jyrki Vesikansan toimittama artikkelikokoelma, joka tarkastelee 1970-luvun alun energiakriisiin taustaa ja energiankäytön tulevaisuuden vaihtoehtoja. Vieläkö öljyn hinta nousee? Kuka öljylaskun maksaa? Suomi atomivoimaan? Valjastetaanko viimeisetkin kosket? Kasvun loppu – vai laman alku? Tähänkö elintasomme pysähtyi? Teoksen toimituskuntaan kuuluivat Päiviö Hetemäki, A. T. Hildén, Max Jakobson, Mauno Koivisto, Pentti Malaska, Leo Neuvo, Erkki Tuomioja ja Klaus Waris.

Jyrki Vesikansa (s. 1941 Helsinki) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän aloitti Uuden Suomen toimittajana 1964, toimi sen kirjeenvaihtajana Saksassa 1969–72, taloustoimituksen päällikkönä1972–76  ja toimituspäällikkönä 1976–78. Toimittuaan välillä Kansallis-Osake-Pankin tiedotuspäällikkönä hän palasi Uuteen Suomeen ja toimi yhtenä sen päätoimittajista 1983–91. Jyrki Vesikansa valmistui filosofian lisensiaatiksi 1995. Hänen lisensiaatintyönsä on nimeltään Uuden Suomen viimeinen nousu ja tuho 1976–1991. Hän on myöhemmin kirjoittanut myös lehden aiemmista vaiheista kertovan teoksen Sinivalkoiseen Suomeen. Uuden Suomen ja sen edeltäjien historia I (1997). Hänen muihin kirjoihinsa kuuluvat mm. Perloksen historiikki Parakin perältä pörssiyhtiöksi (2003) ja Björn Westerlundin elämäkerta Nokian Nalle (2004). Vesikansa on toiminut mm. Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton puheenjohtajana. Hänelle on myönnetty valtion journalistipalkinto 2005 ja lehdistöneuvoksen arvonimi 2011.

 

2. NUOREN LUONNONPUOLUSTAJAN KÄSIKIRJA. 1994 Luonto-Liitto ry. 182-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Alkuperäisteos Handboken för unga miljöhjältar (1992): teksti Oskar Alarik *), Anders Grönvall (tiedotusvälineet), suomentanut (suomeksi toimittanut) Esa Mäkinen, kuvat Oscar Alarik.  *) Oskar Alarik on toiminut ruotsalaisen  Naturskyddsföreningen’in lakimiehenä (miljöjurist).

Nuoren luonnonpuolustajan käsikirja (1994) on kirja ympäristönsuojelutoiminnasta. Sen esipuheessa Esa Mäkinen / Luontoliitto kirjoittaa: ”Se on tehty Sinulle, joka haluat tosissasi tehdä jotain maailman puolesta – että tulevaisuudessakin olisi juomakelpoista vettä, puhdasta ilmaa ja eläinmaailmassa muutakin kuin torakoita ja viemärirottia. (…) Ympäristön puolesta voi toimia vaikkei olisikaan huippuasiantuntija. Jokainen ihminen tajuaa, että maailman asiat kulkevat ihan väärään suuntaan ja siihen pitää tulla muutos. (…) Muista, ettet ole yksin. Suomessa on tuhansia nuoria, joiden mitta on täynnä ja he haluavat toimintaa ympäristön puolesta NYT. Liity joukkoomme!”

Välinpitämätön virasto, ahne teollisuusyritys tai omien kotikulmiesi ympäristöongelma. Voit potkaista vauhtia niihin kaikkiin. Sinä päätät tulevaisuudesta. Toimi! Ympäristönsuojelu ja tulevaisuus eivät ole vain poliitikkojen ja asiantuntijoiden asia.

  • ”Reseptit” 43 erilaisen tempauksen järjestämiseen
  • Ohjeita ympäristötutkimuksista
  • Vinkkejä siitä, miten puhutaan päättäjille
  • Neuvoja tiedotusvälineiden hyödyntämisestä
  • Tärkeätä ympäristötietoa
  • Osoitteita, kirjavinkkejä, omituista huumoria
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 87 vrk 21 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 87 vrk 21 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.