Kuvaus

Kenneth Clark LÄNSIMAINEN PERINTÖMME (uusi)

Kustantajana on Suuri Suomalainen Kirjakerho (SSKK ja Tammi) v. 1971 (1. painos), 377 sivua.

kirja on kovakantinen ja erittäin yväkuntoinen (= uudenveroinen).

"Kenneth Clark on Euroopan kuuluisimpia taidekriitikoita ja -historioitsijoita. Tässä teoksessaan hän esittelee roomalaisajan jälkeisen Euroopan kulttuurihistoriaa tavalla, joka hylkää sovinnaiset katsantotavat ja aikansa eläneet tulkinnat. Elävästi ja intohimoisen kiinnostuneesti hän kuvailee maanosamme taiteiden historiaa ja niitä ajatuksia ja uskomuksia, jotka ovat saaneet ilmenemismuodon eri aikakausien maalauksissa ja veistoksissa, rakennuksissa ja runoissa, mitä erilaisimmissa ihmiskäden töissä. — Jos kysyttäisiin kumpi kertoo totuuden yhteiskunnasta, asuntotuotantoministerin puheet vaiko hänen aikansa rakennukset, ratkaisisin asian rakennusten hyväksi, sanoo Kenneth Clark.

Kuljettaessaan lukijaa halki vuosisatojen Rooman keisarikunnan häviöstä nykyaikaan Clark keskittyy kulttuurin kannalta ratkaiseviin vaiheisiin sekä piirtää voimakkaita lähikuvia niistä ihmisistä, jotka ovat taiteessa luoneet suurta, rakentaneet pysyvää. Tunnemme että meille puhuu asiantuntija, joka levittää eteemme menneiden aikakausien loiston ja ahdistuksen, luo aivan uutta löytämisen jännitystä kouluhistoriasta vain nimeltä muistamiimme asioihin. Omankin aikamme saavutukset tuntuvat entistä kiehtovammilta, kun oivallamme minkä suunnattoman pitkän ja rikkaan kehityksen tuloksia ne ovat.

Tämä kirja pohjautuu sensaatiomaisen menestyksen saavuttaneeseen BBC:n väritelevisiosarjaan. Televisio seurasi kahden vuoden ajan Kenneth Clarkin matkoja milloin Vanhan mantereen, milloin Uuden maailman kulttuuriseuduille — Hebrideiltä Välimeren maihin, Ravennasta Virginiaan. Clark seisoo sillä maaperällä josta kertoo. Siksi hänen kirjansa ei ole teoreettista historianselitystä vaan elävää ja jännittävää reportaasia, jota sadat kuvat myötäilevät."

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 14 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 77 vrk 14 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.