Tuote on myyty käyttäjälle Collector1977 hintaan 1,50 €

Kuvaus

Finlaysonin kappa

Koko: 146 x 237 cm

Finlayson on suomalainen tekstiilialan yritys, jonka perusti skotlantilainen James Finlayson vuonna 1820. Tampereella sijaitseva Finlaysonin tehdas valmisti aluksi karstaus- ja kehruukoneita villan ja pellavan kehruuta varten, mutta koneiden myynti oli heikkoa. Vuonna 1828 Finlaysonin tehtaasta tuli puuvillatehdas.

Vuonna 1836 Carl Samuel Nottbeck ja Georg Adolf Rauch ostivat tehtaan ja Finlayson alkoi kasvamaan Pohjoismaiden suurimmaksi teolliseksi toimijaksi. Finlayson työllisti pääasiassa naisia tukeakseen heidän mahdollisuuksiaan itsenäiseen elämään, sillä niihin aikoihin palkkatyö ei ollut tyypillistä naisille. Tehdasalueesta tuli tärkeä keskittymä, jonne rakennettiin mm. asuntoja, oma sairaala, apteekki, koulu ja päiväkoti. Finlayson loi myös oman sosiaaliturvajärjestelmän sekä rahan, joka kävi maksuvälineeksi kaikissa Tampereen kaupoissa. Finlayson on useita kertoja valittu oman toimialansa vastuullisimmaksi toimijaksi Sustainable Brand Index -kuluttajatutkimuksessa.

 

HUOM,VAIN NOUTO HYVINKÄÄN KERKKÄ KIERRÄTYSKESKUKSESTA! (Entinen Kike Kierrätyskeskus)

Emme lähetä tuotteita, varmistathan huutaessasi, että pystyt noutamaan tuotteen Hyvinkäältä. Maksu noudon yhteydessä Kerkän kassaan käteisellä tai kortilla. TUOTE NOUDETTAVA VIIKON KULUESSA HUUDON PÄÄTYTTYÄ!

Hämeenkatu 11, Hyvinkää

avoinna ma-pe 10-17.30 la 10-14

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
1,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 22.3.2024 12:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.