Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. KERTOMUKSIA SUOMESTA: HISTORIANKIRJOITUSTA SANAN VOIMALLA JA KUVAN KEINOIN. Toimittanut Johanna Valenius. 1998 Turun yliopiston Poliittisen historian tutkimuksia 11. 120-sivuinen nidottu kirja, korkeakoulukirjaston poisto, lukematon (varastokappale), kirjaston leimat, ei merkintöjä.

Kertomuksia Suomesta: Historiankirjoitusta sanan voimalla ja kuvan keinoin (1998) -teoksen artikkelit "Suomi neidon silmin" ja "Sanataideteos historian kuvaajana – historian kerrontaa Bo Carpelanin teoksessa Axel" perustuvat Minna Bäckmanin ja Johanna Valeniuksen Turun yliopiston Poliittisen historian laitoksen pro gradu-töihin. Artikkeleissa tarkastellaan sitä, miten autonomian ajan Suomi on nähty kirjallisuudessa ja kuvataiteissa. Miten 1800-luvun ja 1900-luvun alun suomalainen kansakunta kasvaa itsenäisyyteen ensimmäisen sortokauden aikaisissa patrioottisissa postikorteissa? Entä millaisen tarinan Bo Carpelan kertoo päiväkirjan muotoon kirjoitetulla historiallisella romaanillaan Axel ja miten hän luo illuusion todellisuudesta? Faktaa vai fiktiota? Historiankirjoitus ei ole historiantutkimuksen synonyymi, vaan historiantutkimus on yksi historiankirjoituksen muoto. Tutkimusten ohella populaarikulttuuri ja sen kuvat ovat tärkeitä historiatietoisuutemme muokkaajia. Taiteilijat kirjoittavat historiaa siinä missä historiantutkijatkin.

Sisällys: Minna Backman ja Johanna Valenius: Esipuhe. Johanna Valenius: Kertomusten maailma. Johanna Valenius: Suomi neidon silmin. Minna Bäckman: Sanataideteos historian kuvaajana – Historian kerrontaa Bo Carpelanin teoksessa Axel. Lähteet.

 

2. Immanuel Birnbaum: NEUVOSTOLIITON HISTORIA. 1966 Gummerus. 164-sivuinen nidottu kirja, nide vähän vinoutunut, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Neuvostoliiton historia (1966; Kleine Geschichte der Sowjetunion 1960) on saksalaisen historiantutkijan teos, joka antaa lyhyessä muodossa luotettavan kuvan Neuvostoliiton olojen kehityksestä vallankumouksen ajoista nykypäiviin (kirjoittamisajankohtaan). Kirja on tärkeä jokaiselle, joka haluaa perehtyä sosialistisen jättiläisvaltion ratkaiseviin vuosikymmeniin ja pyrkii saamaan taustaa nykypolitiikan ymmärtämiselle. Alkusanoissa kirjoittaja luonnehtii teosta: „Tämä kirjanen ei pyrikään tuomaan mitään olennaisesti uutta Neuvostoliiton historian tieteelliseen tutkimukseen. Se voi esittää tämän tutkimuksen tulokset vain suppeana valikoimana ja verrata niitä niihin ongelmiin, joiden kanssa Neuvostoliiton nykyinen politiikka joutuu painiskelemaan. Vastaukset näihin kysymyksiin jäävät pakostakin vaillinaisiksi ja väliaikaisiksi, mikä ei johdu pelkästään siitä puutteellisesta aineistosta, joka tekijällä on ollut käytettävissään, vaan myös kohteesta, joka ei suinkaan kuulu kuolleeseen menneisyyteen, vaan elävään ja alati muuttuvaan nykyhetkeen.“

Neuvostoliiton historia (1966) -teos sisältää luvut: I Vallankumous ja sisällissota, II Sopeutuminen todellisuuteen, II Suuri isänmaallinen sota, IV Stalinin imperiumi ja V Destalinisointi ja terroritasapaino. Loppusanat on otsikoitu Kommunistinen ja „ikuinen“ Venäjä. Teoksessa on taulukoita ja henkilöhakemisto.

Immanuel Birnbaum (1894 Königsberg – 1982 München) oli saksalainen toimittaja ja kirjailija. Juutalaissyntyinen Birnbaum opiskeli 1912–19 lakia ja filosofiaa Freiburgissa, Königsbergissä ja Münchenissä; opiskelun keskeytti palvelu toisessa maailmansodassa. Birnbaum oli useiden lehtien toimittajana ja kirjeenvaihtajana Varsovassa. Poliittisen toimintansa SPD:n jäsenenä vuoksi hän saksalaisten hyökättyä Puolaan pakeni 1939 ensin Latviaan, asui sitten Suomessa ja oli internoituna Ruotsissa 1940–43. Palattuaan Puolaan hänet karkotettiin 1949, jolloin hän muutti ensin Itävaltaan ja sitten takaisin Saksaan. Hän toimi müncheniläisen Süddeutsche Zeitungin toimittajana ja ajoittain päätoimittajana 1953–76.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 11 vrk 9 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 11 vrk 9 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.