Kuvaus

Olen juuri syönyt - Läheiselläni on syömishäiriö

Keski-Rahkonen Anna, Charpentier Pia & Viljanen Riikka

Syömishäiriö iskee moneen perheeseen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Syömisongelmat ovat usein pysytelleet piilossa kuukausia tai jopa vuosia ennen kuin niiden olemassaolo käy ilmi perheenjäsenille, lähiomaisille tai ystäville.

Syömishäiriö perheessä herättää läheisissä usein ristiriitaisia tunteita: Johtuuko syömishäiriö siitä mitä teimme tai jätimme tekemättä? Enkö ole osannut riittävästi kuunnella ja olla läheiseni tukena? Voiko syömishäiriöstä parantua? Miten voisin tukea läheistäni ja auttaa häntä toipumaan sairaudestaan?

Olen juuri syönyt - läheiselläni on syömishäiriö kertoo mistä syömishäiriössä on kysymys. Opas kertoo miten syömishäiriöt voi tunnistaa, mitkä tekijät altistavat syömisoireilulle, miten syömishäiriöitä hoidetaan, miten niistä parannutaan ja miten läheiset voivat auttaa toipumisprosessissa. Mukana on runsaasti läheisten omia kokemuksia. Oppaan toimittajat ovat suomalaisia syömishäiriöasiantuntijoita: lääkäri, psykologi ja ravitsemusterapeutti.

Oppaan näkökulma on toiveikas: vaikka syömishäiriöt ovat usein pitkäkestoisia ja saattavat vaatia jopa sairaalahoitoa, toipuminen on todennäköistä. Opas antaa käytännön neuvoja läheisille avun löytämiseen monista eri terveydenhuollon työntekijöistä koostuvien moniammatillisten työryhmien ja psykoterapioiden viidakossa. Opas kuvaa myös vaikeita arkisia käytännön tilanteita, joissa syömisoireet aiheuttavat yhteentörmäyksiä perheessä esimerkiksi yhteisillä aterioilla, ja antaa vinkkejä niistä selviytymiseen.

Kovakantinen. Duodecim. ISBN: 9789516562844

Asiasanat: syömishäiriöt hoito anoreksia bulimia omaiset

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 37 vrk 13 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 37 vrk 13 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.