Kuvaus

MYYN MUSIIKKILEHDEN VUODELTA 1350
(ei, vuosiluvussa ei ole kirjoitusvirhettä)
- tässä sivu 2 (myynnissä kaksi muutakin)

Myyn noin vuonna 1350 velliinille eli nahkapergamentille käsintehdyt (tietysti, kun kirjapainoa ei vielä ollut keksittykään) merkittävän luostarin tai katedraalin antifonisivut? Vaikka täsmäkirkko/ -luostari ei ole tiedossa, niin koko on näissä merkittävä indikaattori, koska sekä materiaali, värit, että ammattilastyö oli todella arvokasta. Pienemmillä oli varaa vaan paljon pienempään ja karkeempaan työnjälkeen ja usein myös värilliset initiaalit puuttuivat niistä.

Lisäksi suuremmissa paikoissa tarvittiin suuremmat antifonit, jotta koko kuoro näki sen. Joka laulajan omaan lehteen ei voitu sijoittaa. Antifonit oli myös sidottu kirjoiksi, eli jokaiselle ei missään nimessä voitu tarjota kokonaista omaa kirjaa. Näissäkin antifonisivuissa näkyy sidontaommelten paikat sivun toisella putkällä syrjällä. Sidonta kirjaksi selittää senkin, miksi tällaista materiaalia on säilynyt näinkin hyvässä kunnossa. Tällaisia erittäin harvinaisia kirjoja saatiin käsitellä vain erittäin varoen, suurimman osan ajasta kirja oli kiinni eli sivut suojassa värejä tuhoavalta UV-valolta ja lisäksi kun kirja oli auki, niin ympäristö oli hämärä (luostari tai katedraali) eli auringonvalo ei saavuttanut arvokirjoja.

Tämän sivun koko on 49cm x 37cm (todistukseen lipsahtanut virhe käännettäessä tuumat senteiksi, mutta näette mitat kuvista) eli se ei todellakaan ole normipostikorttikokoa. Nuotistot sanoineen löytyvät kummaltakin puolella pergamenttia ja tässä nimenomaisessa sivussa on törsätty peräti kahteen värilliseen intiaaliin nuotistorivien lisäksi. Huom, että nämä ovat niin varhaiselta kaudelta nuottien kirjaamishistoriassa, että nuottien mallikaan ei ole vielä vakiintunut. Ikää on sentään lähemmäs 700 vuotta.

Mukaan tulee tietysti myös aitoustodistus taustatiedoin. Olen ottanut useita kuvia, joista antifonisivun kunto ja myös materiaali käy ilmi. Värialueissa on paikoittain kulumaa ja leviämää ja vellumissa hienoa ajan patinaa. Yhdellä alueella myös korkeasta iästä kertovaa arpimaista pintataitosta, joka ei siis yllä koko perganentin läpi. Myös nahan joidenkin alueiden pintarakenne erottuu hyvin, joten olen ottanut siitäkin kuvaa erikseen. Kaikenkaikkiaan sivun kunto on erittäin korkeaa museolaatua. Huomattavasti huonompiakin näkee museoissa.

Minulla on sivuja tästä samasta antifonikirjasta 3kpl ja myyn ne kaikki. Tämä ilmoitus koskee siis vain yhtä sivua. Lisään muut myöhemmin. Saat tästä taatusti ainutlaatuisen nuottilehden keskustelunaloittajaksi. Näitä ei ole ihan jokaisella kuitenkaan. Varsinkaan tässä erikoisjättikoossa.

Hakusanat:
Keskiaika, keskiajan, keskiaikaninen, vellum, velliini, pergamentti, dokumentti, antiikkidokumentti, antifoni, musiikkilehti, aitoustodistus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 19 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

350 € Sulkeutuu 4 vrk 19 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.