Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. KESKIYÖN KUMMITUSJUTTUJA. Suomentaneet Annukka Kolehmainen ja Hanna Antikainen. Kansikuva: Milja Holländer. 2003 Kolibri. 128-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Keskiyön kummitusjuttuja (2003) sisältää hurjia kummitusjuttuja koululaisille! Kertomusten maailma vie mukaansa: ullakon pöly yskittää henkitorvessa, vastatuuli tuntuu luissa ja ytimissä, narinat ja huokaukset karmivat taatusti lukijan selkäpiitä. Luokkaretkillä voi tapahtua painajaismaisia asioita! Giljotiini kaipaa jatkuvasti uusia uhreja, vahanuket heräävät eloon. Saamelaismystiikkaa ja magiaa. Helppolukuiset maineikkaiden ruotsalaiskertojien tarinat pitävät otteessaan. Jos haluat pelätä sopivasti ja vatsanpohjaa kutkuttavasti, kädessäsi on juuri oikea kirja. Sopii myös heikkohermoisille! Sinäkö et tosiaan usko kummituksiin? Lue nämä tarinat ja mieti asiaa vielä uudelleen...
 
Keskiyön kummitusjuttuja (2003) -kokoelma sisältää ennen suomentamattomat tarinat: Ewa Christina Johansson: Keinutuoli, Ewa Christina Johansson: Jonon viimeinen, Gunila Ambjörnsson: Kadonnut morsian, Arne Norlin: Päätön saamelainen, Ewa Christina Johansson: Magian käsikirja, Åke Persson: Kuolleiden tunturi, Gunila Ambjörnsson: Itkevä kissa, Ewa Christina Johansson: Vahanukke, Kjell E. Genberg: Hiljainen tyttö.

 

2. SALAPERÄINEN KREIVITÄR JA MUITA SALAPOLIISIKERTOMUKSIA. 2003 Kolibri. 156-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Salaperäinen kreivitär ja muita salapoliisikertomuksia (2003) kokoelman yli sadan vuoden takaiset alkuaan englanninkieliset rikosnovellit on kirjoitettu aikuisten luettaviksi. Kustantaja myy kirjaa nuorten kirjana: "Jännittäviä salapoliisikertomuksia koululaisille. Mutkikkaat mysteerit on ratkaistava ja viheliäiset huijarit on saatava satimeen! Jotta totuus voittaa, tarvitaan kosolti kekseliäisyyttä, kärsivällisyyttä, oveluutta ja loistavaa päättelykykyä. Näissä tarinoissa nokkelat nuoret naiset ja miehet johdattavat meidät menneeseen maailmaan – jossa on hämmästyttävän paljon samaa kuin nykyhetkessä. Jännittävät englantilaiset salapoliisitarinat eivät ole menettäneet hohtoaan ajan saatossa. Upea kokoelma nuorille älykkäiden salapoliisitarinoiden ja yllättävien loppuhuipennusten ystäville.”

Kokoelma sisältää kuusi Sisko Hallavainion suomentamaa rikosnovellia, joista ensimmäinen on tuntemattoman kirjoittajan Lontooseen sijoittuva Salaperäinen kreivitär (The Mysterious Countess), jonka päähenkilö on naispuolinen etsivä rouva Hunter. Muut kertomukset ovat Grant Allen: Häijyn vanhan rouvan junaseikkailu (The Adventure of the Cantankerous Old Lady), Catharine Louisa Pirkis: Piirretyt tikarit (Drawn Daggers), Jacques Futrelle: Varastettu Rubens (The Stolen Rubens) ja Fergus Hume: Panttilainaamon Hagar (The First Customer and the Florentine Dante).

Grant Allen (1848 – 1899) syntyi ja kasvoi Kanadassa, opiskeli Englannissa ja Ranskassa ja toimi opettajana Jamaikalla kunnes palasi Englantiin 1876. Hän julkaisi luonnontieteellisiä teoksia ja oli science fiction –kirjallisuuden edelläkävijöitä. Allen julkaisi noin 30 romaania (1884 – 1899). Hänen salapoliisiromaaniensa päähenkilössä Colonel Clayssa on nähty esim. ranskalaisen Arsene Lupinin esikuva, samoin joissakin romaaneissa esiintyneet naispuoliset etsivät ovat saaneet seuraajia myöhemmässä rikoskirjallisuudessa. Sir Arthur Conan Doyle oli, paitsi Allenin lääkäri, myös hänen ystävänsä. Allenin teoksista on Suomessa ilmestynyt Recalled to Life (Återkallad till lifvet 1892 ja Elämään palautunut 1920).

Fergus Hume (1859 – 1932) syntyi Englannissa, muutti kolmivuotiaana perheensä mukana Uuteen Seelantiin ja aikuistuttuaan Australiaan. Ensimmäisten romaaniensa menestyttyä englanninkielisissä maissa Hume muutti takaisin Englantiin 1888. Hän julkaisi yli 100 romaania ja lukuisia novelleja. Humen teoksista ovat ilmestyneet suomeksi: Eksyksissä: kertomus eräästä Australiassa tapahtuneesta rikosasiasta (1890), ”Judas”: salaperäinen murhajuttu (1892) ja Maltan tyttö (1898). Novellissa Panttilainaamon Hagar nuori neiti Hagar Stanley joutuu isäntänsä kuoltua huolehtimaan panttilainaamosta.

Jacques Futrelle (1875 – 1912) oli amerikkalainen lehtimies ja kirjailija. Vuonna 1912 hän suunnitteli romaania, jonka tapahtumat sijoittuisivat Titanic-laivalle, ja oli sen vuoksi laivalla sen törmätessä jäävuoreen: Futrelle auttoi vaimonsa pelastusveneeseen, jäi laivaan ja hukkui sen mukana. Futrelle julkaisi 12 romaania ja lukuisia novelleja. Futrellen teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Susannan pula (1916), Sokkosilla: seikkailuromaani Pariisista (1920) ja Mestarisalapoliisi (1931). Tunnetuin hänen romaanihenkilöistään on herrasmiessalapoliisi professori Augustus van Dusen, joka Varastettu Rubens –rikosnovellissa tutkii kadonneen taulun arvoitusta.

Englantilainen Catherine Louisa Pirkis (1841 – 1910) julkaisi lukuisia novelleja ja 14 romaania (1877 – 1894). Tunnetuin teos on Loveday Brooke (1894), jonka päähenkilö on naispuolinen etsivä Loveday Brooke. Piirretyt tikarit –novellissa rikosta tutkivat Lynch Courtin etsivät herra Dyer ja neiti Loveday.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 15 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 68 vrk 15 h 30 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.