Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kolmen kovakantisen kirjan setti.

Kevin Crossley-Holland: Arthur-trilogia 1-3/3
#1 Näkyjen kivi (Tammi 2001)
#2 Ylityspaikalla (Tammi 2002)
#3 Rajaseudun kuningas (Tammi 2004)

Mythopoeic-palkintoehdokas 2005 (koko Arthur-trilogia, paras nuortenkirja).

----------------------------------------------------------
Kevin Crossley-Holland: Näkyjen kivi
Alkuteos 'The Seeing Stone' ilmestynyt 2000.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2001.

Kolmetoistavuotias Arthur de Caldicot asuu isänsä linnassa Englannin ja Walesin rajaseudulla. Eletään vuotta 1199, ristiretkien aikaa. Arthurkin haaveilee, että hänestäkin jonain päivänä tulee ritari, vaikka häntä patistetaan opintielle – onhan hän perheen ainoa lukutaitoinen. Eräänä päivänä isän ystävä Merlin antaa Arthurille salaperäisen kiven, jonka mustasta pinnasta heijastuu tarina eräästä toisesta Arthurista, muinaisesta kuninkaasta.

Arthur kirjoittaa runoja ja pitää päiväkirjaa, jonka sivuilla keskiajan arki elää todentuntuisena. Hän pohtii paitsi omaa tulevaisuuttaan, myös aikansa uskomuksia ja tapoja ja yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuutta: miksi hänen ystävänsä Gatty elää kurjuudessa, kun hänellä itsellään on kaikkea yllin kyllin.

Arkisen elämän lomassa kulkee kuningas Arthurin kiehtova taru. Pian kahden Arthurin kohtalot alkavat kutoutua jännittävästi toisiinsa.
----------------------------------------------------
Kevin Crossley-Holland: Arthur - Ylityspaikalla
Alkuteos 'At the Crossing-Places' ilmestynyt 2001.

Mythopoeic-palkintoehdokas 2005 (koko Arthur-trilogia, paras nuortenkirja).

On vuosi 1200, ja nuori Arthur de Caldicot on lähdössä ristiretkelle lordi Stephen de Holtin aseenkantajana. Ensin Arthurin täytyy kuitenkin saada sotaratsu ja haarniska ja oppia palvelemaan herraansa. Elämä Holtin linnassa on muutenkin vilkasta: pappi juonittelee, kamarineito kantaa synkkää salaisuutta, tapahtuu murha. Arthur pelastaa palavan hevosen selästä ihastuttavan Winnie de Verdonin, linnanrouvan veljentyttären, ja ystävystyy hänen kanssaan. Linnassa eletään myös tavallista arkea ja juhlaa, paastoa ja pääsiäistä.

Kaikkein eniten Arthurin mieltä painaa oman isän, pelottavan sir William de Gortanoren kohtaaminen. Arthur kaipaa myös kiihkeästi tietoa äidistään. Arthurin elämän jännittävät käänteet heijastuvat maagisesta näkyjen kivestä, missä hänen myyttinen kaimansa, kuningas Arthur, pitää hovia. Arthur näkee pyöreän pöydän ritarikunnan synnyn ja kukoistuksen ja seuraa tarunomaisten ritarien seikkailuja ja lemmenleikkejä.
-------------------------------------------------
Kevin Crossley-Holland: Rajaseudun kuningas
Alkuteos 'King of the Middle March' ilmestynyt 2003.

Tuhannet ritarit aseenkantajineen tungeksivat Venetsian kujilla: on alkamassa neljäs ristiretki. Heidän joukossaan on nuori, innokas Arthur de Caldicot, joka pian lyödään ritariksi. Mutta ristiretkeläiset alkavat juonitella ja kinastella keskenään. Kaikki johtaa kaaokseen, sodaksi yltyvään verenvuodatukseen, jossa kristitty kääntyy kristittyä vastaan ja saraseenit tarttuvat sapeleihinsa.

Arthurin silmät aukenevat sodan kauhuille. Hän katsoo näkyjen kiveen ja ymmärtää, että kuningas Arthurin ja hänen ritariensa teot ovat raakuudessaan vähintään yhtä suuria kuin kunniakkuudessaan. Arthur pohtii myös omaa elämäänsä: kihlaustaan, ystävyyttään kotikylän Gatty-tytön kanssa, äitiään jonka löytämisestä uneksii sekä isäänsä, joka osallistuu ristiretkeen hirvittävin seurauksin...

Sota, rakkaus, murha, magia ja mytologia... Eri elementit kietoutuvat vauhdikkaaseen kertomukseen, joka luo eloisan kuvan keskiaikaisesta elämänmenosta. Lukijansa lumonneen trilogian tummasävyinen, hätkähdyttävä päätösosa.

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 16.4-28.4.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


25 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.4.2024 10:49
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.