Kuvaus

Sir Kingsley Amis CBE oli englantilainen kirjailija. Hän kirjoitti yli kaksikymmentä romaania, kolme runokokoelmaa, novelleja, radio- ja televisiokäsikirjoituksia sekä runsaasti kirjallisuusarvosteluja ja yhteiskunnallisia esseitä. Amis kuului 1950-luvulla esiin nousseeseen "nuorten vihaisen miesten" sukupolveen. 

Naisten mies kertoo miehestä nimeltä Stanley Duke sekä naisista hänen elämässään. Tarinan juonena on Stanleyn pojan sekoaminen, mutta poika Steve ja hänen mielisairautensa on sivuaihe, vaikkakin traaginen sellainen. Paljon oleellisempaa kirjassa on kuvata erilaisia naisia Stanleyn elämässä, ja hänen erilaisia suhteitaan näihin naisiin. Ex-vaimo Nowell, nykyinen vaimo Susan, Steven lääkäri Collings, vanha ystävä Lindsey, anoppi ja vieläpä kotiapulainenkin ovat kaikki naisia, joita Stanley yrittää kovasti ymmärtää, mutta yritykset onnistuvat vähintäänkin vaihtelevasti.

– naiset olivat samanlaisia kuin venäläiset – jos aina teit täsmälleen niin kuin he halusivat, olit realistinen ja rakentava ja ajoit rauhan asiaa, ja jos kerrankin nousit pitämään puoliasi, syyllistyit kylmän sodan taktiikkaan ja tavoittelit imperialistisia päämääriä ja sekaannuit heidän sisäisiin asioihinsa. Ja muuten tietenkin rauha oli rauhallisempaa, mutta jos sen asiaa ajoi kyllin kauan, päätyi parhaimmassakin tapauksessa vain suomettuneeksi.

Stanley Duke juo ihan koko ajan ja jatkuvasti. Ihan oikeasti, mies ei ole hetkeäkään selvin päin – ei myöskään auto ajaessaan autoa tai tehdessään töitä. Ryyppy on joko tekeillä tai juuri juotu ja seuraava tulossa ihan koko kirjan läpi. Tätä kaikkea käsiteltiin kevyellä ironialla, sillä Duke itsekin selostaa kirjassa, miten välttelee rattijuopumuksesta kiinni jäämistä. Pikaisen googletuksen perusteella ymmärsin myös Amisin kallistelleen lasia melko ahkerasti elämässään – ja myös hänellä on ollut kaksi vaimoa ja ongelmia suhteissaan näihin.

Postikulut 6 e lisätään hintaan.

Postikuluissa säästää, jos löytää lisää ostettavaa huutonetin nimimerkeilta merluc, belia777 tai heleena44.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 17 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,90 € Sulkeutuu 16 vrk 17 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.