Kuvaus

Hakaristi Saksan Kansallis-sosialistinen Puolue eli natsit  olivat  monessa järjestössä mukana, eräs hyvin arvostettu oli ilmailu kerho, jossa koulutettiin lentäjiä.

Tässä on erään nuorukaisen lentokirja, eräänlainen päiväkirja, johon merkataan hänen lennot ja tunnit, kertoo hänen lentokoneen hallinnan  kokemuksesta. Hän lentää purjeliitokoneella. 

Kirjan koko on 15x10,5cm ja sivuja on noin 36 kpl, henkilö on syntynyt vuonna 1926 ja koulutus alkaa 1943.  Tämä on siviili puolen lentokirja, Luftwaffe otti näitä nuorukaisia omaan porukkaansa rajoitetusti. Pulaa oli lentokoneista ja kokeneista lentäjistä. Heille oli melko pian sodan alun jälkeen selvää, ettei Hakaristi-Saksa voi millään voittaa sotaa, sillä kyse on yksinkertaisesti lentäjistä  ja tehtaiden tuotanto kapasiteetista. "Länsi "  ( Anglo-Saksiset maat )  pyörittivät  tehtaitaan rauhassa ja rahaa virtasi tuotantoon, valtio oli varakas.... Sama tilanne oli Neuvostoliitossa, he olivat patriootteja henkeen ja vereen ja lentokonetta valmistui jättimäärät ja nopeasti kaukana Siperian tehtailla. Saksan tehtaat  taas olivat jatkuvien lentopommitusten alla. Tehtaan ammattiväkeä kuoli ja koneet ja materiaalit menivät rikki, pommitukset olivat suuri haitta.....Raaka-aineista oli niin suuri pula, että viholliskoneen romut sulatettiin ja tehtiin uusia omia koneita....

MIL11DZ616 Lentäjän kirja  ( ei lentolupakirja, ei lisenssi !)  ja aito valokuvalla ja runsailla leimoilla, 100% aito !!! Harvinainen, näitä liikkuu museoiden ulkopuolella rajoitetusti. Usein hintapyyntö on 500 euroa ja yli !!

Keljua oli pojilla, sillä kun olit 17 vuotias nuorukainen, pääsit sentään purjelentokoneen puikkoihin opettelee lentämistä, kun taas sodan jo aivan loppupuolella ei ollut Luftwaffe joukoilla edes riittävästi lentobensaa, että voisi harjoitella ja moni nuori poika oli ensinmäistä kertaa lentokoneen (oikean sotilashävittäjän) puikoissa ja samalla taistelussa mukana.  

Samalla se oli nuorukaisen ensinmäinen lento !!!  Ei ollut aikaa ja mahdollisuuksia harjoitella oikealla lentokoneella lentämistä. Vihollinen oli ylivoimainen ja ampui heitä alas kuin ankkajahdissa ! Moni nuori poika kuoli. Yleisin hävittäjä oli peruskone Me 109 ja sen mallia G, se oli silloin ajastaan jäljestä oleva....vuonna 1944 esiteltiin Hitlerille ensinmäinen suihkumoottorilla oleva lentokone  Me 262. Koneen nopeus ja ominaisuudet päihittivät  kaikkien vihollisten kaikki mallit,,,Me 262 olisi saattanut pitkittää sotaa..mutta Hitler sanoi, ei massatuotantoon...syynä arvellaan olleen se, että Saksa ei saavuttanut öljy ja kaasukenttiä Neuvostoliitosta , Romanian öljy taas oli vaikea kuljetus, eli summa summarum....logistiikka vaikeudet ja huippuhyvä Neuvostoliiton lentobensa/ öljy jäivät haaveeksi...

HUOMAA kannessa oeva merkki, Ikarus siinä siivet selässä. Henkilösuojalain takia ovat nimet kuvissa muuteltu epäselviksi.   

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.



Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 18 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

168 € Sulkeutuu 5 vrk 18 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.