Kuvaus

Kirja on hyvin harvinainen tässä kunnossa---tuskin tulet toista näkemään ! Koko on 24x18cm ja paksuus 21mm. Painettu vuonna 1942 ja on aito original.  Runsas kuvitus, saksankielinen. Kertoo juurta jaksaen tarinan aivan ennenkuulumattomasta toveruus ja yhteishengestä lasten ja nuorten parissa, monet kirjoittivat vielä joku aika sitten lehdissä, että se oli heidän elämän parasta aikaa. Ihana nuoruus.

Hitler Jugend organisaatio oli eräänlainen partiojärjestö, jossa olivat pojat ja tytöt samanarvoisia ja heillä oli suoritusmerkkejä ja arvoja vaatteissaan.  Lyhenne HJ . 

Armeija sotilasura oli toki nuorten poikien ajatuksissa, mutta missäpä maassa ei näin olisi ollut. Mistään rasismista ei voida puhua, sillä Saksa oli juuri siksi vetänyt vuosisatojen ajan omaan maahan eri ihmisiä kaikkialta, eri rotuja ja uskontoja, koska Saksanmaa oli vakaa ja turvallinen, maa, jossa asiat olivat kunnossa ja kansa nimenomaan ei ollut mitenkään rasistinen, vaan mukavasti otti asiat ja ihmiset isoon kansainväliseen tyyliin. Saksa oli erinomainen maa vieraille kulttuureille !

Nyt 1930 luvun alussa eräs politiikko oman propagandansa avulla kertoi, että toisen rotuinen /eri ihonväriä oleva ihminen onkin muka muita ihmisiä tyhmempi.  Saksan nuori ei moista edes uskonut, vaikka Göbbels sanoi: " Kansa uskoo ihan mitä vaan, kun sitä heille joka päivä radiosta ja lehdistöstä toitotetaan".

Kun syttyi 2. Maailmansota niin sen loppuhetkillä joutuivat HJ nuoret ja HJ tytöt kokemaan jotain sellaista, mistä ei edes vielä uskalleta avoimesti puhua. Vihollinen lännestä ja idästä teki Saksanmaalla tekosiaan, jotka aiheuttivat valtavat määrät kauhua näissä lapsissa ja nuorissa.  Tytöt ja pojat kokivat hyvin ikäviä asioita !

BUC09JN408 Kirja HJ järjestö ja aivan super harvinainen historiallinen kirja , arvo ei laske. Paino 760g.Kohde on Hampurissa, Saksa

PS: HJ järjestö toiminta oli niin tehokas nerokas ja sport aiheinen, että siihen perustuu osittain myös Neuvostoliitossa käytössä ollut Pioneeri ja Komsomolska järjestö toiminta, mutta nämä aiheet jo tuntee moni suomalainen hyvin itsekin, onhan kyseessä ison tutun naapurimaan asiat.  Netissä on paljon tarinaa HJ järjestöstä, mutta usein on kirjoittajan päässä ollut halu vain mustamaalata asiaa. Puolueeton järkevä ja asiallinen kirjoitus on usein muuta kuin englanninkielistä alkuperää. 

 

HJ järjestö eli vielä kauan eri vaatteissa vaan, esim. DDR eli Itä-Saksassa oli nimeltään Vapaa Saksan Nuoriso järjestö lyhenne FDJ ja se oli hyvin vahva. Yksi sen johtohahmoista oli eräs pastorintytär Angela Kasner. Hän opiskeli fysiikkaa Leipzig Karl Marx yliopistossa, oli etevä nuori tyttö ja osasi hauskasti kertoa vaikka vitsejä venäjän kielellä . Nuoren Kasner naisen oppi maailma paljon myöhemmin tuntemaan toisella nimellä, Angela Merkel. 

Neuvostoliitossa oli partio järjestön tapaisia organisaatioita paljon, joista lapsille oli PIONEERI ja opiskelijoille Komsamolkska järjestöt , mutta moni suomalainen hieman vanhempi osaa kertoa näistä sinulle, sillä suomalaisena olimme kiinteästi yhteydessä Neuvostoliittoon kaupallisesti ja kulttuurellisesti. Sielultaan olemme yhä melko samoin ajattelevaa kansaa. Myös suomalaisen musiikkimaku on liki sama ison itänaapurin kanssa... 

Moni kerää Itä-Saksan nuorisojärjestön partiolais järjestön FDJ lippuja viirejä ja muita merkkejä..... koska niitä on vielä yhä melko helppoa saada käsiinsä...itse en ole laajentanut keräilyä DDR puolelle. 


Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 20 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

109 € Sulkeutuu 20 vrk 20 h 20 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.