Kuvaus

Kirjanen Lehti on kooltaan 21x15cm ja kertoo Hakaristi Saksan EK:n johtopaikasta, mistä koko sodankäyntiä johdettiin, Wehrmacht johto....koko Saksan sotilas esikunta,  tärkein hermokeskus !!! Sivuja 43 kpl.  Kuvia. Saksankielinen, mutta opaskierros paikan päällä voidaan tehdä monella kielellä.  Yleensä tullaan ulos melkoisen äimän käki tunnelman vallassa, Saksa oli jo silloin hyvin etevä. 

MIL11MZ002  Kirja Bunkkerit  

Kohteen taustaa syventäviä omia ajatuksia:

2. Maailmansota ja Hakaristi-Saksa. Heidän koko esikunta oli lähellä Berliiniä,  noin 30 km päässä . Siellä oli WEHRMACHT kaikki, oli Heer ( jalkaväki) Marine ja Luftwaffe.. kaikilla oli betonista rakennetut vahvat bunkkerit.  Ison lentopommin  muotoiset pommisuojat oli henkilökunnalle. Ne seisoivat siten, että pommin oli osuttava aivan "luodin "  kärkeen,  jos tuhoa   tulee, muuten pommit liukuvat sivuun.... Maan alla syvällä oli tiedoituskeskukset ja johdon bunkkerit Maybach, Zeppelin (uutiset ) Nickel,  jne...

KOKO SAKSAN SODANKÄYNTIÄ JOHDETTIIN TÄÄLTÄ KÄSIN!!!

====================================================

Vierekkäin olivat Wehrmacht Luftwaffe ja Marine, jne... Tiedämme, ettei Hitler koskaan, ei milloinkaan tullut käymään täällä, sillä hän vaistosi varmaan, että salamurha voisi tapahtua juuri täällä, upseerijohdon  eristämä alue. Matkaa Berliinistä ei ole paljoa, mutta AINA kenraalit ja upseerit joutuivat menemään Hitlerin luo.    Hakaristi Saksan korkea upseeristo ei pitänyt Hitleristä ollenkaan!   Oliko se suoranaista vihaa?    Vaikea sanoa, mutta varmaa on, ettei armeijan johto mitenkään kunnioittanut häntä, saati pitänyt älykkäänä..... Upseeristo oli järkevää ja jalat maassa pitävää koulutettua,  sivistynyttä ihmistä....se ei voinut ymmärtää kahden rintaman sotaa, vieläpä vapaaehtoista. 

Usein puhutaan siitä, että Hitler oli sotilasarvoltaan korpraali, mutta tämä ei ollut mikään syy syvään juopaan....syy armeijan johdon ja Hitlerin huonoihin väleihin oli se, että Hitler vaati selvitystä tilanteesta ja ehdotuksia vaihtoehdoista. Hitler valitsi niistä usein typerinmän ja vaikeimman vaihtoehdon, Saksan nuoria miehiä kuoli turhaan. Väärä tai huono päätös maksoi paljon ihmishenkiä ja sitä taas ei sodanjohto voinut hyväksyä....

Länsi liittoutuneet pommittivat harvakseen tätä EK aluetta ja kaikki rakennukset säilyivät sodan loppuun asti aivan ehjinä, maanalainen bunkkeri toiminta oli koko sodan ajan moitteetonta, uutiset rintamalta saavuttivat  aina heti johdon. Sotakoneisto toimi kellomaisen tarkasti ! Jokainen asia oli loppuun asti harkittua.

Sodan loputtua oli kaikki vielä täällä aivan OK kunnossa ! Mutta sodan voittaja oli kiistatta Berliiniin ensinmäisenä päässyt Neuvostoliiton  Puna-armeija, länsimaat olivat vielä kaukana ja oudon hitaasti eteneviä.....sillä aikaa   Neuvostoliiton upseeriston edustajat  tutkivat tämän Esikunnan paikat, he ottivat kuvia ja piirustuksia ( mallia varmaan?) 

Senjälkeen tuli paikalle Neuvostoliiton  poliittinen johto ja  se näki, että kaikki oli kuin "juhlapyhä kunnossa "  ja heidän silmissä viha sumeni, päästettiin irti barbaari viha-aalto ja Wehrmacht rakennukset rikottiin räjäyttämällä niitä rikki.  (Pioneeri osasto sijoitti räjähteitä rakennuksien kantaviin osiin....siitä huolimatta moni rakennus kesti . )    Maanalaisia käytäviä ja bunkkereita taas ei räjäytetty , sillä niille ei voitu oikein tehdä mitään. Mutta niitä maanalaista verkostoa ei siviilipuolen ihmiset  ulkona näe. 

Kun alkoi Kylmä sota aikakausi, toi Neuvostoliitto alueelle atomi aseita ??? ja etsittiin kunnon turvallista sijoituspaikkaa niille. Keksittiin ottaa käyttöön Hitlerin aikaiset bunkkerit maan alla, monta metriä maata oli päällä ja välissä sora kattoja jne. Tämä oli jälleen vahvin ja turvallisin paikka. 

Luodin muotoinen , tai eräät sanovat lentopommin muotoinen  pommisuoja oli yleinen rakennus ympäri Saksaa. Jos et ole koskaan käynyt suojabunkkerin sisällä,niin kerron, että suurin veti sisäänsä 400 miestä/naista.... sisällä  Istutaan teräs penkeillä olkapäät kiinni toisiin. Näitä oli tällä paikkakunnalla 19 kpl. Korkeus 23m.  Lentokoneen pommi voi kaataa sen? Kyllä, se oli  mahdollista, siksi oli rakennettu kaksi uloskäytävää eri puolilla rakennusta.  

Jokainen Suomen upseeri on ehkä käynyt täällä OPASTETULLA kierroksella, muuten ei pääse sisään. Hengenvaara ! 

 Olen vain kerran käynyt maanalaiset bunkkerit läpi, moni maanalainen bunkkeri on suljettu ! Itse esikunta alueella olen käynyt monta kertaa.

Muista, kun kuljet Saksan metsissä, pysy polulla. Yhä on suutari lentopommeja ja miinoja, kranaatteja monessa paikassa ja niiden löytäjä ei itse ole siitä iloinen. Harkitse mihin astut. Länsi liittoutuneet pommittivat Saksaa aivan tuhottomasti. Jouduin itsekin kerran asunnosta ulos, kun maasta löytynyttä lentopommia purettiin. Valitin poliisille alueen tiesululla ja hän vastasi:

" Menkää valittamaan asiasta USA:n lähetystöön ".   

Meille suomalaisille oli vihollinen Neuvostoliitto , sekä tietysti myös yhtä suuri vihollinen oli USA ja Britannia, puhumattakaan liittolais maista Ranska Puola Kanada Australia jne.. 

Yleensä sanotaan viisaasti: Ota ystävät läheltä ja vihollinen kaukaa, päinvastoin toimiessa tulee usein syviä ,isoja ongelmia.

Onko joku vieras valtio "ystävä" Partner, jos se vihaa samaa kuin minä?   Vastaus on annettu jo yli 1000 vuotta sitten, viimeksi mm. Ranskan De Gaulle. Hän vastasi näin: "Valtiolla ei ole ystävä tai partneri maita, valtiolla on koko ajan mielessä edut ja haitat. Oman Isänmaan edustaja katsoo etuja ja haittoja." 

Bunkkereita on monissa kaupungeissa,usein turisteille sanotaan joku kuuluisuus oli täällä jne.. jätä ne omaan arvoonsa, tämä on tosi paikka .   

Isänmaallisuutta ei ole vihata jotain valtiota/henkilöä, aivan samanlainen vinoutuma on, jos joku toinen myös vihaa samaa valtiota/henkilöä, kuin sinä, onko hän silloin hyvä? Ei naivi saa olla, moiset "ystävät" voivat ampua tosipaikan tullen selkään.

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 113 vrk 2 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14 € Sulkeutuu 113 vrk 2 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.