Kuvaus

Erään vintin tyhjennyksessä tuli esiin erään vanhan rouvan  nuotti musiikki kirjoja,  joukossa lienee jotain ikivanhaa myös, sillä ainakin yksi on joskus vuodelta 1900-1920, arveli eräs. Vanhinman koko on 30x23cm ja sivuja on siinä 42 kpl. Katsopa sen vanhaa kansikuvaa, kuvassa yksi soittaa pianoa ja naiset istuvat hänen lähellä hevonsenkenkä muodossa, heidän takana seisovat miehet ja he kaikki osallistuvat musiikki iltaan aktiivisesti.  Siihenaikaan oli kaunis nainen, joka kykeni laulamaan sooloa, hän oli aivan valtava onnenpotku ryhmälle. Usein  oli sooloa laulava nainen myös ulkonäöllään viehättävä lisä laulukerhoon ja luonnollisesti hänen mielipidettä pidettiin arvossa.....Ennenmuinoin oli kykyjä omaava hyvin paljon huomiota ja kiitosta, kunnioitusta ansaitseva. Aivan jokainen halusi puolisokseen tai lapsensa isäksi / äidiksi henkilön, jolla oli jo taiteellisia kykyjä.

Miehet tappelivat hyvästä naisesta jo lähipiirissä, sen lisäksi tuli kuvaan mukaan usein "musta hevonen " eli joku rikas etäisempi mies ehdokas. joka usein tarjosi tyttären äidille varsin konktreettisia etuja, usein rahaa----äiti osasi ohjata tyttären sydäntä ja ajatuksia... mukava kaunis miesehdokas taklattiin sivuun nopeasti, sillä mukava hauska  naistennaurattaja joka tuskin pystyi edes itseään elättämään oli huono avioliitto ehdokas, vanhemmat naiset sellaista saattoivat pitää "piilossa "  mutta nuoren naisen aviomieheksi ei sellaisesta oikeastaan ole.... kevyen luokan tavaraa....

Pienet ryhmät mittasivat toisiaan heidän musikaallisemman ja taitavimman mukaan. Tälläistä oli elämä vuosina 1900-1920. Mielenkiintoista on havaita, ettei oikeastaan kukaan ajatellut toisesta henkilöstä, " hän on fransmanni "  ( ranskalainen ) tai nainen on hollantilainen, tai hän on Pietarista  jne.... sillä he nimittivät toisiaan enemmän kotikaupungin mukaan ja mitään vihaa toista kokonaista kansakuntaa kohtaan ei ollut. Ihmiset eivät sentään olleet tyhmiä!

Rasismi viha kyllä tunnettiin, joistakin roduista ei erikoisemmin pidetty, esim. vaeltavat mustalais heimot. Oli myös muita ihmisryhmiä, joiden seuraa ei kovi  paljoa kaivattu.  Jos joku ei pitänyt vaikka "ranskalaisista miehistä " niin usein syy oli henkilökohtainen, joku ranskalainen oli loukannut häntä tms. ja siksi KAIKKI ranskalaiset olivat "huonoja"....ihminen on usein kehitysasteeltaan lapsen tasoa ja jotkut pysyvät koko ikänsä moisena.... 

Sosiaaliluokat olivat melko selvillä ulkonaisilla eroilla. Koulutus ja varallisuus oli hyvin tärkeää!

Köyhistä ei yleensä pidetty , surullista oli huomata henkilö, joka oli köyhä, lihava ja puhui sivistymättömästi , mahdollisesti vielä ulkonäkö ei ollut miellyttävä......vaikka heillekin  annettiin apua ja tukea, jos osasivat kiittää ja olla nöyriä. Selän piti taipua kaaressa alaspäin,   se oli nöyryyden merkki. 

Nämä kaikki neljä nuotti vihkoa halvalla, yhteispaino 487g käytettyjä, melko uusia on mukana.

MUS01DZ406 Musiikki Nuotti lehtisiä kirjasia halvalla, käytettyjä, joista yksi on hyvin vanha antiikki ja yksinään jo sen arvo on enmmän kuin pyydetty kokonaissumma. Yhdistelen huutoja, paljon samaan pakettiin. Kohde on Hampurissa, Saksa.
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta! Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 114 vrk 22 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,20 € Sulkeutuu 114 vrk 22 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
9.4. klo 14:32

okei, selvä

9.4. klo 21:46

hakusana musiikki ja myyjä minun tunnus niin näet kaikki mitäon

9.4. klo 13:53

hei, onko sinulla vanhoja nuotteja enemmänkin, eniten kiinnostaa vanhojen säveltäjien kuten tuonkin kuvasarjan Schubert?

9.4. klo 14:11

katso musiikki sanan alla olevia, nuo mainitsemasi ovat harvinaisuuksia jos original