Kuvaus

Myynnissä kirja Täydellinen vakooja, kirjoittajana John le Carré. Painettu vuonna 1986, kovakantinen, Tammi, ISBN 951-30-6414-X. Sivuja 580 kpl.

Tyydyttävässä kunnossa oleva kirja, jonka sivuilla ei ole merkintöjä. Puutteet: huonot kansipaperit, kirjan kansissa hieman tahroja, sivuilla kirjan iästä johtuvaa värimuutosta, 18:sta sivulla tahra (suurin osa haaleita, pahimmista yksi näkyy kuvassa), yhdellä sivulla alakulmassa taitos, 17:sta sivulla pystysuuntainen koko sivun mittainen loiva taitos. Säilytetty huoneistossa, jossa on koira.

Tekstejä takaa ja kansipapereiden sivusta:

"Britannian Wienin-suurlähetystö ja salaisen palvelun päämaja Lontoossa ovat hämmingin vallassa: maan parhaisiin vakoilijoihin kuulunut Magnus Pym on kadonnut. Hän matkusti Wienistä Englantiin hautaamaan isänsä eikä palannut. Ja saman tien katosi lähetystön "polttolaatikko", joka sisälsi kaikken salaisimmiat salaisuudet.

Amerikkalaisten tiedustelu-upseerien ikävät vihjailut, että kaikkien rakastama Pym olisikin kaksoisagentti, alkavat tuntua epämukavan tosilta. Hänen epäillään loikanneen, mutta siitä ei ole todisteita. Kukaan ei osaa yhdistää huippuvakoojaa Devonissa sijaitsevan pikku täysihoitolan hiljaiseen asukkiin, joka viettää aikaansa kirjoittamalla loputonta kertomustaan.

Se mitä hän kirjoittaa on tilinteko hänen koko elämästään. Hän kuvaa synkkää lapsuuttaan ja ristiriitaista suhdettaan sisäänsä, joka oli omatekoinen eversti ja lukemattomien liikeyritysten perustaja ja johtaja, monikasvoinen kelmi. Hän selostaa kiihkeän lämpimästi rakkauden ja luottamuksen etsintäänsä ja ensimmäisiä askeliaan petoksen polulla. Ja vähä vähältä kasvaa esiin tuhatsyinen ja katkera totuus siitä, miten miehestä kehittyy mestarivakooja ja miten hänestä tulee luopio - totuus johon hänen takaa-ajajansakin lopulta törmäävät."

"John le Carré oikealta nimeltään David John Moore Cornwell, syntyi Poolessa Englannissa vuonna 1931. Hän opiskeli Bernin ja Oxfordin yliopistossa kieliä ja toimi valmistuttuaan ulkoministeriön palveluksessa, diplomaattitehtävissä Bonnissa ja Hampurissa. Ensimmäinen hänen suurmenestyksen saaneista jännitys- ja vakoiluromaaneistaan oli 1960 ilmestynyt Call for the Dead (suom. Puhelu vainajalle 1964), mutta varsinaiseksi läpimurroksi muodostui The Spy Who Came in from the Cold 1963 (suom. Mies kylmästä 1963), jonka ilmestyttyä hän omistautui kokonaan kirjailijanuralle. Sittemmin on vakoiluromaanien mestariksi sanotulta le Carrélta suomennettu Peilisota (1965), ns. Smiley-trilogia Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja (1974), Sota ilman sankareita (1979) ja Värisuora (1980) sekä Pieni rumpalityttö (1983), josta on sanottu mm.: "John le Carré on kirjoittanut parhaimman kirjansa. Tämän armottomammin ei romaani voi aikanssa haastaa, jokaiselle nykykirjallisuudesta ja maailamasta kiinnostuneella Pieni rumpalityttö on syksyn välttämättömiä kirjojoa." (Markku Luoto, Helsingin Sanomat)"

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 24 vrk 4 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 € Sulkeutuu 24 vrk 4 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.