Kuvaus

Klaus Oesch: FENIX. Päällyksen kuva: Elisa Oesch. Päällyksen typografia: Marjaana Virta. 1987 WSOY. 236-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperin repeämiä korjattu teipillä, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Fenix (1987) -romaani sai toisen palkinnon Mika Waltari -kilpailussa. Kauppahuoneen tulevaisuus on vaakalaudalla. Yhtiön maksuvalmius on vakavasti heikentynyt, sen luotonantoa on kiristetty. Kaikki on yhden kortin varassa: hyväksyykö Koneyhtymä tarjouksen suurprojektista, jolla tietotekniikan avulla mullistetaan perinteiset tuotantotavat? Helsinkiläisen markkinointipäällikön Klaus Oeschin romaani on ryhmäkuva miehistä, jotka suunnittelevat ylihuomista. Fenix kertoo dramaattisesti ja terävästi tietotekniikan ja huippubusineksen piinkovasta maailmasta, joka kärjistyneimmillään on kuin sodankäyntiä kaappaus-operaatioineen, hämäyksineen ja koukkauksineen. Romaanille antaa oman ulottuvuutensa myyttien maailma, jonka lävitse romaanin kertoja näkee oman ympäristönsä tapahtumat.

Klaus Oesch (s. 1945 Helsinki) on tietokirjailija, tietotekniikan tutkija ja konsultti. Hän tuli tunnetuksi 1990-luvun alussa yhtenä World Wide Webin esiasteen hypermedian ensimmäisistä puolestapuhujista. Oesch on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa ja väitellyt 2007 filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistossa aiheenaan tietoajan toimintakäytännöt. Oesch toimi vetäjänä Tekesin vuorovaikutteisen tietotekniikan Fenix-teknologia-ohjelmassa 2003–2007. Klaus Oesch on julkaissut romaanin Fenix (1987) sekä tietokirjoja: Digitaalinen maailma (1993), PC-multimedia (1993; Arto Koski & Klaus Oesch) ja Hypermedia: Opas hypertekstin ja hypermedian käyttäjälle (1993; Kai Ekholm & Klaus Oesch).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 49 vrk 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 49 vrk 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.