Kuvaus

New/Mint 4DVD boxi kelmussa.

Pituus:  425 min

SISÄLTÖ:

Loma 1976
Pankkivirkailija Aimo Niemi (Litja) on lähdössä lomallaan Alpeille hiihtämään. Hän päätyy erehdyksessä Kreikan Rodokseen lentävään koneeseen. Lomavarusteet, kuten sukset ja talvivaatteet, eivät ole käyttökelpoisia etelän auringossa. Hän on myös rahaton, sillä hänen oli tarkoitus viettää hiihtoloma täyshoidossa, mutta seuratessaan unelmiensa naista hän tuli tuhlanneeksi loput rahansa retkiin.
Mies joka ei osannut sanoa ei 1975

Kertojana toimiva hevonen esittelee Kivimäen puutalokaupunginosan asukkaita: saunottaja Nummiskan, talonmies Huhtalan, kauppiaspariskunta Aaltosen, juopon maalari Renlundin ja Milla Kurjen, joka huonojen mieskokemusten jälkeen unelmoi oikeasta rakkaudesta. Lisäksi hevonen kertoo että talot aiotaan purkaa ja niiden tilalle suunnitellaan betonistakerrostaloaluetta.
Idylli on vielä tallella kun pastori Aimo Niemi muuttaa Millan naapuriksi ja aloittaa uuden virkansa alueen avioliittoneuvojana. Mutta Aimon neuvoista seuraa vain kommelluksia, ja mies itse ajautuu tilanteisiin joista hän saa tahatonta mainetta naistenmiehenä. Kyläläiset jonottavat vastaanotolle, mutta pastori taitaa itse olla neuvojen tarpeessa.

Risto Jarvan menestyskomedia kuvattiin pääosin Vallilan puukaupunginosassa, Helsingissä. Elokuvan käsikirjoitustyöryhmä ja miespääosan esittäjä Antti Litja palkittiin Jusseilla.
Jäniksen vuosi 1977
Elokuva kertoo turhautuneesta mainosmies Kaarlo Vatasesta (kirjassa hänen ammattinsa on toimittaja), joka kesäisellä työmatkallaan löytää vahingossa vammautuneen jäniksenpoikasen. Vatanen päättää olla palaamatta sillä kertaa kotiin ja lähtee jäniksen kanssa kiertämään Suomea.
Muuttolinnun aika  1991
Muuttolinnun aika on Anssi Mänttärin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva vuodelta 1991.

Muuttolinnun aika käsittelee monien Mänttärin elokuvien tapaan perhetematiikkaa. Haastattelussa Mänttäri ei ole halunnut selittää elokuvaa mutta sanoo samassa yhteydessä, että jokaisella lapsella on oltava oikeus isään. Isän rooli on vartavasten kirjoitettu Litjalle, eikä roolia Mänttärin mukaan voi esittää kukaan muu. Muutkin roolin Mänttäri on pitkälle hahmotellut suunnittelemiensa näyttelijöiden mukaan. Joidenkin roolien näyttelijät poikkeavat kuitenkin alkuperäisistä suunnitelmista.

Aikalaisarviossa Litja saakin kiitosta: hän tekee "erään parhaimmista rooleistaan". Myös Mänttärin realistinen ote todetaan myönteisesti ja luonnehditaan elokuvan tarjoavan "hienovireistä bluesia ja aidosti hauskoja hetkiä". Huomiota saa kuitenkin tietynlainen huolimattomuus, esimerkiksi päähenkilön takin vaihtuminen kesken matkan

----------------------------------------------------------------------------------
*Pakkaan CD:t, DVD:t, LP:t ja sinkut aina kartonkipahviin enkä veloita pakkauksesta erikseen.
*Yhdistän ja postitan useampiakin voitokkaita huutoja.

*Lähetän paketin hyvinkin pian sen jälkeen, kun maksu on saapunut.

*Yleensä levystä tehty vain visuaalinen kuntoarviointi.

Koteloissa saattaa olla hankaumaa; kotelot kuitenkin toiminnallisesti ehjiä ja cd:n pidikesakarat ehjiä jne.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 111 vrk 4 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 111 vrk 4 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.