Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ensimmäisellä sisäaukeamalla kosteusvärjäymä fläkkejä (ks. toinen kuva). Muutoin hyväkuntoinen.

Korkeajännitys Erikoisnumero 1/2011
Jäisen sodankäynnin Korkeajännitys

Neljä sotaseikkailua:
- Kylmintä sotaa
 
Kapteeni Peter Laine haavoittui länsirintamalla I maailmansodassa. Koska hän oli suomalaista sukujuurta, hänet lähetettiin maahan, jossa kansalaissota raivosi. Peter oli alussa ulkopuolisen tarkkailijan roolissa, mutta siinä oli vaikea pysyä, kun veli oli veljeä vastassa. Tarina on harvinaislaatuinen brittinäkemys Suomen kansalaissodasta.

- Taistelu Etelänavalla
 Saksalainen taskutaistelulaiva Priz Ludwig sai siipeensä Norjan valtauksen taistelussa. Kun laiva oli korjattu telakalla, se iski brittifregatin kimppuun ja otti suunnan kohti etelää. kapteeni Owen Tracey komensi Catalina-konetta, joka oli laitettu etsimään saksalaislaivan upottaman Kimberlyn eloonjääneitä. Lopputaisteluun liittyi jättimäinen katapultti ja käytiin hyisellä etelänavalla.

- Maksun aika.
 Kun japanilaiset miehittivät Aleuttien saariryhmän, kauppalaiva Storm Petrelin miehistöön kuuluvat Hugo Hoad ja Eisak järjestivät oman ristiretkensä japanilaisia vastaan sen jälkeen, kun nämä olivat surmanneet laivan kapteenina toimineen Hugon isän. Amerikkalaisten avustuksella he tekivät suurta vahinkoa miehittäjille, vaikka kiinni jäämisen vaara roikkui koko ajan pään päällä.

- Operaatio Punakommando
 
Norja on kylmä ja pohjoinen maa, mutta kylmyys ei ollut syynä siihen, että saksalaiset miehittivät maan. Saksalaisilla oli Norjan pohjoisosassa tärkeä tutka-asema, jota luutnantti Rory Granger lähetettiin miehineen tuhoaan alkuvuodesta 1942. Suunnitelma meni pieleen ja kun vastassa olivat sekä kovat viholliset että ankara talvi, kyse ei ollut mistään huviretkestä.

Vilkaise löytyykö minulta muita kiinnostavia korkeajännityslehtiä

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 12.2-19.2.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
Ilmoitus on sulkeutunut 3.4.2024 19:19
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.