Kuvaus

Korvakorut, topaasi, ioliitti

Keltaiset fasettihiotut topaasihelmet 10x4 mm, pienet ioliittihelmet 3 mm ja ioliittisoikiot 10x7x5 mm. Pujotettu hopeisiin korupiikkeihin. Hopeoitu metallipallo. Metalliosat ovat nikkelittömiä.
Korun runko-osan pituus on 4 cm ja paino yhteensä 3,5 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Saat korut huutohintaan organzapussissa. Halutessasi voi ostaa rasian, joiden mallit ja hinnat ovat linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=1THOny7Lvk0&feature=youtube_gdata

Ioliitti (engl. iolite) on silikaattimineraali kordieriitin jalokivimuunnos. Kivi on saanut nimensä kreikan kielen sanasta violet. Ioliitista on käytetty myös nimeä dicroite, joka taas tarkoittaa kaksiväristä kiveä. Ioliitin havaittu väri vaihtelee siihen tulevan valon kulmasta riippuen. Ioliitti tunnetaan myös viikinkikompassina, koska sen värivaihtelun avulla on voitu määrittää auringon sijainti pilvisellä ja sumuisella säällä. Ioliitin väri vaihtelee safiirin sinisestä siniviolettiin, vaalean siniseen ja kellanharmaaseen. Sitä on käytetty safiirin ja myös tansaniitin korvikkeena. Ioliitin kovuus Mohsin asteikolla on 7-7,5.

Topaasi (engl. topaz) on alumiinia ja fluoria sisältävä silikaattimineraali. Topaasia esiintyy jokseenkin kaikkialla maapallolla. Suurin topaasin tuottaja on Brasilia. Topaasi voi olla väriltään täysin läpinäkyvää väritöntä, valkoista, sinistä, ruskeaa, oranssia, harmaata, keltaista, kellanruskeaa, vihreää ja pinkkiä. Topaasi on lasikiiltoista. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 8, mikä tekee siitä kovimman silikaattimineraalin. Topaasi on suosittu jalokivi. Sitä voidaan valmistaa myös synteettisesti, mutta sitä on luonnossa niin runsaasti, ettei synteettinen valmistus juuri kannata. Topaasi tunnetaan ainakin marraskuussa syntyneiden onnenkivenä.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 6 vrk 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.