Kuvaus

Matrikkelitaiteilija Kosti Meriläisen (1886-1938) signeerattu piirros Puistotie vuodelta 1920. Lyijykynällä tehty työ.

Yli sadan vuoden takaa siis.

Meriläinen oli Marraskuun ryhmän jäsen ja erittäin arvostettu taiteilija, jonka taiteella on piisannut kiinnostusta viime vuosiin saakka, jopa lisääntyvissä määrin voisi sanoa. Hänen teoksiaan löytyy runsaasti muun muassa Valtion taidemuseon kokoelmista.

Boheemi ja kiinnostava henkilö. Kuului Marraskuun ryhmän villeihin ja taiteessa näkyvät ekspressionismin sävyt. Arvostus ja kiinnostus kasvanut viime vuosina. Oli myöskin pilapiirtäjä ja kuvittaja ja lukeutuu maamme parhaimpina pidettyihin pilapiirtäjiin.

Suomen Taiteilijain näyttelyissä oli mukana tasaiseen tahtiin 1910 vuodesta alkaen.

Taidegraafikkouden lisäksi tunnettiin nimenomaan näistä maisemista, joita teki eri puolilta milloin milläkin tekniikalla.

Tällaista oli Helsingissä ennen. Liekö sieltä. Kaunis luonto ja kauniit rakennukset luonnehtivat sitä. Idyllinen meri, ranta ja metsiköt olivat kaupungin vieressä. Kalastajat pitivät majaa parhailla paikoilla. Kaikki oli inhimillisempää ja kaunista.

Nyt meillä on siitä muistona tällainen piirustus.

Marraskuunryhmäläisen nimekkään taiteilijan tekemä.

Tässä yhdistyvät hänen piirtäjänlahjansa ja maisemanteko.

Eipä tästä voi paljon muuta kuin hyvää sanoa.

Ikää teoksella jo yli 100 vuotta. Ja ikäisekseen hyväkuntoinen. Hyvin pidetty ja säilynyt.

Hienot kehykset. Kyllä nämä jo kehyksetkin maksaa aika paljon. Teoksen arvo huomattu.

Koko noin 37 x 38 cm (kehyksineen).

Kuva-aukon koko noin 20 x 18 cm.

Olisiko kalastajamökkejä kuvassa? Eli mahdollisesti menee nautican puolelle aihe. Joku ehkä tunnistaa paikan?

Siihen aikaan kuvattiin näitä merenrantoja ja niin teki Meriläinenkin. Ehkä tämä puistotie vei johonkin sellaiseen. Tai ystävien kokoontumispaikkaan.

Helsinki ei suinkaan ollut niin urbaani kuin nykyään, vaan luonto oli aivan lähellä. Kivenheiton päässä. Tai tällaisen polun päässä. Meri ja rannat ja koko kaunis maisema.

Katso Kosti Meriläisestä esim.:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosti_Meril%C3%A4inen

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/kosti-merilainen-2

https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/3451

Postikulut ostajalle.

Matkahuollon kautta huutopakettina, jolloin postikulut 7,95 euroa.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa ettei tuote ole kuitenkaan uusi, vaikka aika hyvässä kunnossa onkin, joten pientä kulumaa voi tämäkin ikäisessä taiteentuotteessa olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen yrittänyt listata tässä kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti ja totuudenmukaisesti pettymysten välttämiseksi, mutta en minä tästä mitään löydä. Katso kuvat huolellisesti ja tee oma arviosi.

Piirustukset ovat hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos näitä on jo 100 vuotta myyty, luulisi arvon säilyvän tulevaisuudessakin. Ja helppo säilytettävä verrattuna maalauksiin ja veistoksiin. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun keräilijänä ja samalla nauttimaan taiteesta. Etsi omat suosikkisi.

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä muutakin kuvataidetta maamme eturivin varhaisilta matrikkelitaiteilijoilta, muiltakin Marraskuun ryhmäläisiltä. Meriläiseltä toinenkin teos!

Hakusanoja: Kosti Meriläinen, sigeerattu, signeeraus, matrikkeli, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, Marraskuun ryhmä, ekspressionismi, ekspressionistinen, moderni, modernismi, piirros, maisema, piirustus, piirrustus, lyijykynä, 1920, 1920-luku, 1920-luvun, 20-luku, 20-luvun, puistotie, taulu, teos, 1920.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 13 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

125 € Sulkeutuu 103 vrk 13 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.