Kuvaus


KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kuvanmukainen, HYVÃSSàiskussa oleva koriste esine KRAKOVASTA, PUOLASTA.  Oletko mahdollisesti käynyt kyseisessä Katedraalissa? Mutta jäi ostamatta? No nyt tästä lähtee huokealla ovh:lla!!


Krakova - Wawel Katedraali Puinen koriste 

Koko: n. 10 x 20 cm x 0,95 cm


VOITTOHUUTO ja PK. 5.00e TILILLE ja PAKETTI POSTIIN

PK. on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-)

Wawelin katedraali

Wawelin katedraali on Wawel-kukkulalla Krakovassa sijaitseva roomalaiskatolinen katedraali, joka on Puolan kansalliskirkko. Nykyinen katedraali on kolmas paikalle rakennettu: ensimmäinen rakennettiin 1000-luvulla, toinen 1100-luvulla ja nykyisen rakentaminen aloitettiin 1300-luvulla. Se on Krakovan arkkihiippakunnan tuomiokirkko.

Katedraaliin haudatut

Katedraali on vuosisatojen ajan ollut Puolan kuninkaitten tärkein hautapaikka. Tunnettuja katedraalista hautansa saaneita ovat kuninkaat Juhana III Sobieski, Sigismund II, Sigismund III Vaasa, Vladislav IV Waza ja August II Väkevä, marsalkka Józef Pisudski, Puolan pakolaishallituksen pääministeri Wadisaw Sikorski ja kardinaali Adam Stefan Sapieha.

 

KRAKOVAN HISTORIA


Krakova oli Puolan pääkaupunki vuoteen 1596 asti, ja sitä kutsutaan edelleen virallisesti nimityksellä Krakova, Kuninkaallinen pääkaupunki.

Nähtävyydet

Krakova on Puolan suurista kaupungeista ainoa, joka selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumattomana. Krakovan keskiaikainen keskusta onkin Unescon maailmanperintöluettelossa. Krakovan lähiseuduilla sijaitsevat Auschwitzin keskitysleirimuseo sekä Wieliczkan suolakaivokset ovat myös maailmanperintöluettelon suojelukohteita.
 

Vanhankaupungintori, (puol. Rynek Gówny) on Krakovan keskiaikaisen keskustan ydin. Torilla sijaitsevat Mariankirkko sekä Verkahalli, Sukiennice, jotka ovat yksiä Krakovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Krakovan yliopisto on Euroopan vanhimpia, ja yliopiston vanha päärakennus Collegium Maius toimii nykyään museona. Krakovassa sijaitsevassa Czartoryskin taidemuseossa on tunnettuja maalauksia kuten Leonardo da Vincin Nainen ja kärppä. Puolalla ja Ruotsilla on yhteistä historiaa. Sitä on nähtävissä Wavelin linnavuorella, jossa on mm. Vaasa-sukuisten hallitsijoiden muistomerkki ja hautakappeli.

Keskiaikaisen keskustan lisäksi Krakovaan kuuluvat muun muassa entinen juutalaiskaupunginosa Kazimierz, Kleparz sekä sosialistisen rakennuskauden metalliteollisuuskeskittymä ja suurlähiö Nowa Huta. Elokuvassa Schindlerin lista esiintynyt Paszówin keskitysleiri sijaitsi Krakovan eteläosassa. Toisen maailmansodan aikana saksalaismiehittäjät sulkivat kaupungin suuren juutalaisvähemmistön ghettoon, jonka asukkaista valtaosa vietiin edelleen surmattaviksi keskitys- ja tuhoamisleireille, kuten Auschwitz-Birkenauhun ja Paszówiin.


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 63 vrk 17 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 63 vrk 17 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.