Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kristiina Pelto-Timperi: SYREENIKIITÄJÄ. Päällys: Harri Manner. 1971 Otava. 83-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Syreenikiitäjä (1971) on pienoisromaani kesäpäivistä, joissa vähitellen on alkavan syksyn ääntä. Äidin ja tyttären elämään ilmestyy kolmas ihminen, nuori mies, äidin uusi ihastus. Vaistomaisesti tyttö torjuu hänet ja samalla kiintyy tahtomattaankin. Tilanne laukeaa, kun hän matkustaa Pappilaan, äidin syntymäkotiin. Siellä Kimmo, osaava viisivuotias, ja Tini, poikaystävä, muuttavat suhtautumisen toiseksi, saavat hänet hyväksymään äitinsä ja itsensä. Kotiin palatessaan tyttö löytää äitinsä istumassa neuvottomana pöydän ääressä. Juttu onkin ohitse ja edessä on arki, aina ja kaikessa. Ja taas on eletty kappale matkaa.

 

2. Kristiina Pelto-Timperi: KUNINGATTAREN SIIVET. Kannen maalaus: Ulla Rantanen. 1995 Otava. 288-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuningattaren siivet (1995) on Kristiina Pelto-Timperin neljäs teos. Välkettä, valoa. Muistot ovat vettä, tunnelmat värejä. Indigo. "On valitettavaa, jos katsojat ohittavat tämän työn nopeasti, olankohautuksella. Tämä on näyttelyssä se työ, jonka edessä voi hiljentyä, katsoa pitkään", sanotaan eräästä taidemaalari Pauli Fribergin maalauksesta. Pauli on avannut näyttelyn ja paennut viikonlopuksi autioon huvilaan, jossa hän veljineen varttui kahden omalaatuisen tädin hoivissa. Aino laittoi ruokaa, uskoi Jumalaan ja hoiti köyhiä, Veera soitti Bachia, hoiti mehiläisiä ja opetti Paulille että hunajassa on elämän koodi. Muistot, elämän ja kuoleman tapahtumat, tunnelmat onnenhetkineen ja aavistuksineen risteilevät Paulin mielessä. Kuningattaren siivet on omaperäinen, nostalginen ja kauniisti vertauskuvallinen romaani. Kuultava, niukkuudessaan vahvasti aistivoimainen teksti houkuttaa löytämään sellaistakin mitä ei sano. Muistamaan.

 

Anna Kristiina Pelto-Timperi (s. 1954 Raahe) valmistui ylioppilaaksi Someron lukiosta 1973 ja peruskoulun luokanopettajaksi Helsingin yliopistosta 1977. Hän on työskennellyt sittemmin luokanopettajana mm. Konalan yläasteella Helsingissä. Kristiina Pelto-Timperin esikoisteos, Parnasson proosakilpailussa menestynyt pienoisromaani Syreenikiitäjä, ilmestyi 1971. Sitä seurasivat romaanit Tule se päivä (1972), Hevosenpuolikas (1983) ja Kuningattaren siivet (1995). Syreenikiitäjä on ilmestynyt viroksi nimellä Sirelisuru (1974). Kristiina Pelto-Timperi sai 1973 Kalevi Jäntin palkinnon teoksistaan Syreenikiitäjä ja Tule se päivä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 102 vrk 6 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 102 vrk 6 h 28 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.