Kuvaus

Risto Koskinen: Kukkaroherrojen pelot - Pietarsaaren työväki 1901-1918

  • Koivu ja tähti Oy, 1996; kovakantinen kirja (koko hieman A4sta pienempi); 264 sivua, kuvia
  • Hieman vinoselkäinen,muuten ok kuntoinen kirja. Kirjailijan signeeraus esinimiölehdessä.
  • HINTA: 8 euroa + toimituskulut pakettin 7 euroa = 15 euroa (HUOMIO: Samaan pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Työväeston toiminta kansanvaltaisen Pietarsaaren puolestä, sekä sen sisvistyksen ja kulttuurin kähittämiseksi oli 1900-luvun ensi vuosikymmeninä poikkeuksellisen voimakasta. Sääty - eli "kukkarovalta", joksi sitä kaupungissa tuollon nimitettiin, ei myöntänyt köyhemmille väestöryhmille yhteiskunnalsisia oikeuksia, eikä katsonut hyvällä niiden itsenäisiä kansalaispyrintöjä.

Kirjassa   arkistojen,  museoiden ja pöytäkirjojen kätköystä löydettyä uutta ja tarkentavaa tietoa Pietarsaaren työläisperheiden omaperäisestä sivistys-, kulttuuri-, urheilu-, raittius- ja osuustoiminnasta. Samoin ammattiyhdistys-, nais-, nuoriso- ja poliittisten liikkeiden synnystä ja alkuajoista.

hakusanat: työläiset työväenliike poltiikka sosialismi Pietarsaari sääty-yhteiskunta politiikka ammattiyhdistysliikke kansakoulu Suomen historia Pohjanmaa paikallishistoria Wikkalan paperithdas lakot Vanhan Haminan Kansanjuhlat työväenyhdistykset Höyrypaatti Iiris Yleislakko   työläiskulttuuri Wille Wenäläinen agitaattorit Poliisipäälikkö Vilenius jiu-jitsu-harjoitukset Kalle Suosalo Väinö Tanner Pietarsaaren näytelmäseura raittiusliike työläisurheilu nuorisoseura autonomian aika maaliskuun vallankumous elintarvikepula ensimmäinen maailmansota  suojeluskunnat jääkärit Otto Elfving 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 91 vrk 19 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 91 vrk 19 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.